Başkan Erdoğan, Manavgat'ta afet sonrası yapılan evlerin teslim töreninde

Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Manavgat-Akseki Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan muhalefetin iftiralarını bir kez daha çürüttü.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2023 19:15 GÜNCELLEME 07.01.2023 20:32 GÜNCEL
Başkan Erdoğan, Manavgat'ta afet sonrası yapılan evlerin teslim töreninde
Başkan Erdoğan, Manavgat'ta afet sonrası yapılan evlerin teslim töreninde

Manavgat-Akseki Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni’nde bulunan Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"427'SİNİN ANAHTARLARINI TESLİM EDİYORUZ"

"2021 yazındaki yangında hayatını kaybeden 8 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yangın, 61 bin 500 dekar ormanımızla birlikte adeta ciğerlerimizi de yakmıştır. Toplamda 300 milyon lira destekte bulunduk, gönüllü vatandaşlarımız ve dernekler aracılığıyla da 56 milyon liralık yardımla vatandaşlarımızın yanında yer almıştır. İnşa ettiğimiz bu evlerden 427'sinin anahtarlarını sahiplerine teslim ediyoruz. 

2 YILI ÖDEMESİZ 18 YIL VADEYLE SAHİPLERİNE VERECEĞİZ"

İnşa ettiğimiz 900 afet köy konutunu maliyeti üzerinden yüzde 66 indirimle 2 yılı ödemesiz 18 yıl vadeyle sahiplerine vereceğiz.

(Afet köy konutları) Aylık ödemesi 2 bin 50 lira ile 3 bin 700 lira arasındadır. Toplam ödeme küçük tiplerde 445 bin, ahırlı tiplerde 797 bin lira olacaktır.

Dünyada böylesine bir afet yönetimi gerçekleştiren başka bir ülke yoktur. Her afet, Türkiye'nin yönetim kapasitesini ve kabiliyetini tüm dünyaya ispatlıyor.

"İFTİRALARA EN GÜZEL CEVABI EKOLOJİK RESTORASYON İLE VERDİK"

Aslında yaptığımız iş milletin olanı millete vermektir. Milletimizden aldığımız destekle hiçbir felakette "Nerede bu devlet" feryadı duymadık. İnsanlarımızın yaralarını sararken tabiatı da ihmal etmedik. Dünyaya örnek olan bir çalışmayla yanan alanları tekrar canlandıracak projeleri hayata geçirdik. Her yangında olduğu gibi Manavgat yangınında da ormanın inşaat yapılmak için bilerek yakıldığını iddia ettiler. Bu iftirayı, bu yalanı ısrarla milletimizin kulağına sokmaya çalışanlara en güzel cevabı ekolojik restorasyon ile verdik.

Gelecek yıllarda ortaya çıkacak ihtiyacı göz önünde bulundurarak yangına dayalı ağaç fidanı diktik. 2 milyon 750 bin fidanı toprakla buluşturarak yangında hasar gören alanın yüzde 90'ında çalışmalarımızı tamamladık.

SORGUN'A MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Gelecek yıllarda ortaya çıkacak ihtiyacı göz önünde bulundurarak yangına dayalı çok sayıda ağaç fidanı diktik. 2 milyon 750 bin fidanı toprakla buluşturarak yangından zarar gören alanların yüzde 90'ında çalışmalarımızı tamamladık. Sorgun bölgesindeki 2 milyon 800 bin metrekarelik alanı millet bahçesi olarak düzenleyerek Manavgat halkının hizmetine sunma kararı aldık."

Başkan Erdoğan ile Zülfiye Ceylan buluştu: Çok sevinçle ve mutlulukla uğurladımBaşkan Erdoğan ile Zülfiye Ceylan buluştu: Çok sevinçle ve mutlulukla uğurladım

Erdoğan'dan yeni seçim tarihi mesajı!Erdoğan'dan yeni seçim tarihi mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kumluca'da: Sayın Putin'e 'beni mahcup etme' dedimCumhurbaşkanı Erdoğan Kumluca'da: Sayın Putin'e 'beni mahcup etme' dedim

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Vatansevdalisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım yapılan hizmetlerin Yerli ve millî hamlelerin kıymetini bilmeyen nankorlerin gözüne dizine durdur ya rabbi ıslah olacakları ıslah eyle ıslah olmayacaklari gahru perişan eyle Yarabbi.. Amiin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin...
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Reise selam yola devam Allah başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatil köyü olmuş villa yapılmış Allah devletimi herdaim güçlü reisi cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğanı da başımızdan eksik etmesin alt yapısıyla ve üst yapısıyla harika bir eser olmuş güle güle kullansınlar
    Cevapla
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. razı olsun sizden sayın Cumhurbaşkanımız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR