Mütefekkir yazar Yaşar Kaplan için Almanya’da cenaze namazı

Mütefekkir, yazar ve tercüman Yaşar Kaplan, 71 yaşında Almanya'da vefat etti. Yaşar Kaplan için Köln kentinde cenaze namazı kılındı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2023 18:22 GÜNCELLEME 09.01.2023 19:08 GÜNCEL
Mütefekkir yazar Yaşar Kaplan için Almanya’da cenaze namazı
Mütefekkir yazar Yaşar Kaplan için Almanya’da cenaze namazı

Yaşar Kaplan, dün Almanya’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Kaplan için bugün Köln Fatih Cami’sinde cenaze namazı kılındı.

Kaplan’ın cenaze namazını kıldıran IGMG Genel Başkan Yardımcısı Celil Yalınkılıç yaptığı açıklamada, “Gurbette ölen değerli bir yazar kardeşimizdi. Allah rahmet eylesin. 1980 ve 1990’lı yıllarda çıkarmış olduğu dergiler, yazmış olduğu yazılar ve kitaplarıyla Türkiye’deki Müslüman gençlerin üzerinde çok ciddi etkisi, tesiri, yetişmesinde büyük emeği olmuş olan büyük mütefekkir yazarımızdandır“ dedi.



Kaplan’ın darbe dönemlerinde tavizsiz tutumu ile tanındığına dikkat çeken Yalınkılıç, “28 Şubat sürecinde göstermiş olduğu dirayet sebebiyle de mahkum edildi. Uzun yıllardan beri gurbette hicret hayatı yaşadığı hastalıklar çekti, büyük acılar yaşadı ve nihayetinde emanetini Rabbine gurbette teslim etti. Biz de bugün Müslümanlar olarak kardeşlik vazifemizi yerine getirmiş olduk cenabı Allah kendisine rahmet eylesin taksiratını affetsin mekanı cennet olsun” dedi.



Cenaze namazına Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) eski Genel Başkanı Süleyman Çelik, Milli Görüş genel merkez çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve üyeleri katıldı.

CENAZESİ TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Kılınan cenaze namazının ardından Ankara’ya uğurlanan Kaplan’ın cenazesi yarın Ankara Hacı Bayram Veli Camisi’nde kılınacak namazın ardından Taceddin Dergahı Haziresi’ne defnedilmesi planlanıyor.

YAŞAR KAPLAN KİMDİR?

Niğde'de 1952'de dünyaya gelen Kaplan, ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Kayseri İmam Hatip Lisesi'nde tamamlandı. Ardından İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Amerikan Dili ve Edebiyatı Tarihi bölümlerinde yükseköğrenim gördü.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İller Bankası, Türkiye Zirai Donatım Kurumu, Mila Haber Ajansında yazı işleri müdürlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatında tercümanlık görevlerinde bulunan Kaplan, dört ayrı eserinden dolayı yargılandı, Demokrasi Risalesi adlı deneme kitabı nedeniyle 3 yıla yakın cezaevinde kaldı.

Kaplan, cezaevinden çıktıktan sonra 2001 yılında Almanya'ya gidene kadar Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

İslamcı edebiyatın 1980'li yıllardaki ünlü isimlerinden olan Yaşar Kaplan, hikaye, deneme ve eleştiri yazılarını kendi adı ve müstear imzalarla Edebiyat, kurucusu olduğu Aylık Dergi ve Meydan dergilerinde yayımladı. Yönettiği Aylık Dergi'de aktüel konulara getirdiği yaklaşımlarla hikayeciliğinin yanı sıra deneme ve eleştirileriyle de ilgi topladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 155 TÜMÜ
  • Mustafa KALENDER 1 yıl önce Şikayet Et
    * إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُون * *Biz Allah’a aitiz ve ona döneceğiz.* Yaşar Kaplan; Öğrencilik ve öğretmenlik yıllarımızda eserlerinden yararlandığımız dava adamlarımızdan biri idi. Allah rahmet eylesin. Rabbim Amellerini makbul etsin, Taksiratını affetsin inşaallah. Mekanı cennet olsun. Değerli aile efradına, camiamıza ve dostlarına Allah’tan sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.
    Cevapla
  • Oflu 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Alimin ölümü alemin ölümü gibidir...ALLAH (CC) rahmet eylesin...Amin...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Alimin alim olduğuna kim karar verecek sen mi?
    Cevapla
  • harbici 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mümin insan.
    Cevapla
  • Alaattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yetiştirdiği nice gençlerin duası onunla olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR