TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı'nın Türkiye ziyaretini iptal etti

Son dakika haberine göre, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı Norlen'in Türkiye'ye 17 Ocak'ta yapacağı ziyareti, terör örgütü destekçilerinin Stockholm'deki provokasyonlarına tepki amacıyla iptal etti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2023 20:37 GÜNCELLEME 12.01.2023 20:50 GÜNCEL
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı'nın Türkiye ziyaretini iptal etti
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı'nın Türkiye ziyaretini iptal etti

TBMM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan terör eylemi" üzerine, İsveç Meclis Başkanı Norlen'in 17 Ocak'ta Türkiye'ye yapmayı planladığı resmi ziyaret, Meclis Başkanı Şentop tarafından iptal edildi.

İsveç Parlamento Başkanı Andreas Norlen

Öte yandan Şentop, Twitter hesabından hesabından yaptığı açıklamada, Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü YPG/PKK destekçisinin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasına tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar! Çirkin görüntülere peş peşe tepkilerBaşkan Erdoğan'ı hedef aldılar! Çirkin görüntülere peş peşe tepkiler

ŞENTOP, İSVEÇ HAKKINDA ÇOK SERT İFADELER KULLANMIŞTI

Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelerin kullanmıştı:

"İsveç'in başkenti Stockholm'da bölücü terör örgütü PKK üyelerinin gerçekleştirdiği, Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan eylemi lanetliyoruz.

İsveç'in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez. NATO'ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir. İsveç Devleti'nden bu alçak terör eylemini gerçekleştirenlerin ve sorumlularının derhal tespit edilmesini ve hukuk önünde gerekenin yapılmasını bekliyoruz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    AB tümü aynı kafada. Bunlar için kılını kıpırdatmak Atalarımıza ihanet, şehitlerimiz ve gazilerimize zulüm dür.
    Cevapla
  • Şükrü YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gösteriyi yapan pkk.lı kanı,soyu,sütü bozuklar.Bunlara destek veren hainler.Ölümüne recep tayyip erdoğan isveç sizi önce ALLAHA sonrada ruslara HAVALE ediyoruz
    Cevapla
  • Bora 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunların NATO ya girmesine evet dersek çok büyük bir hata yaparız...
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    PİSveç
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    hahaha
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz akpartiyi bu yüzden çok seviyoruz Anında sözde değil özde tepki Yendiğiniz içtiğiniz helal olsun
    Cevapla
  • Abdullah64 1 yıl önce Şikayet Et
    Berna, o senin dediğin eski Türkiye, yeni Türkiye sahada da adımını attığı yerde oyunu değiştiriyor.
    Cevapla
  • berna1985 1 yıl önce Şikayet Et
    özde tepki kınamakla olmaz görüşmeleri durdurursun , nato üyeliğine hayır dersin tepki böyle olur.ozaman dünya sana bakar. yoksa türkler anca kınar kınar eylem yapamaz diyor yabancılar.anca lafla eylem yapıyorz kınama vs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR