Şeyma Döğücü: Sancaktepe-Yenidoğan hattını Ulaştırma Bakanlığı yapacak

İBB kararı ile Yenidoğan metro inşaatının hafriyat dökülerek kapatılma sürecini anlatan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, hattın Ulaştırma Bakanlığı tarafından tamamlanacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2023 23:15 GÜNCELLEME 15.01.2023 23:15 GÜNCEL
Şeyma Döğücü: Sancaktepe-Yenidoğan hattını Ulaştırma Bakanlığı yapacak
Şeyma Döğücü: Sancaktepe-Yenidoğan hattını Ulaştırma Bakanlığı yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi göreve geldiği günden itibaren attığı birçok adım nedeniyle tepki çekti.

Bunların en dikkat çekenlerinden biri ise AK Parti döneminde yapımına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro inşaatının durdurulması olmuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun talimatıyla durdurulan inşaata hafriyat dökülerek kapatıldı.

O anlara ilişkin görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü metro inşaatının durdurulmasına Twitter hesabından tepki göstererek "Daha önce Sancaktepe’de bir türlü bitiremedikleri metroya ikinci başlama töreni yapan İBB’ye soruyoruz. Bugün üstüne toprak attığınız Yenidoğan Metrosu için de bir “Metro İptal Etme Töreni” düzenleyecek misiniz?" açıklaması yapmıştı.

"Yatırımı alınmış, planları yapılmıştı"

Döğücü, Adem Metan'ın Peki Ya Sonra programında o süreci anlattarak Yenidoğan halkına da bir müjde verdi.

Döğücü şu ifadeleri kullandı:

"İBB'nin metro aksları ileilgili çalışmaları vardı. Belli bir süreç durdurul ertelendi... Bizim de tam da buradan geçen bir metro süreci vardı. Şimdiki İBB yönetimi ile planlandı yatırımlar alındı zaten yatırımlar alınmıştı da düğmesine bastılar. Çok ihtiyaç olan bir aks var Yenidoğan'dan hastaneye başlanacak kılçık hat denen bir hat.

"İnşaatı yapılmış, şantiyesi kurulmuş"

Orasının da yüzde 4 oranında açılmış, inşaatı yapılmış, şantiyesi kurulmuş, şantiyesi belirlenmiş. Orayı maalesef burası çok kullanan yok diye başlamış inşaatı hafriyat toprakları ile kapatmaya başladılar.

"Tamamen toprakla doldurdular"

Tamamen doldurdular inanabiliyor musunuz. Orası 7 km uzunluğunda bir hat. Hafriyat dökümünden para kazandılar. Vatandaştan çok tepki çekti. Vatandaş 'biz metro hattı var diye buradan ev aldık yatırım yaptık' dediler.

"Biz işin peşini bırakmadık"

Biz peşini bırakmadık bu olayın tabi. Vatandaşlarımızın şikayetlerini Ulaştırma Bakanlığımıza ulaştırdık. Bakanlığımız yeri İBB'den teslim alacak ve yaptıracağız.

Hattı bakanlık yapacak

Adil Bey şu an İBB'den yeri teslim istedi. Umarım yeri verirler. Vermezlerse ikinci kez Sancaktepe'de nefretle karşılanırlar. Yenidoğan halkı çok tepkili."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • A.... KAYARLAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Gece 24'de bile tıklım tıklım dolu otobüsleri olan yerleşimdir Yenidoğan... Yapılacak metro hattı hepimize nefes aldıracak İnşallah. ŞEYMA BAŞKANIM yeni bir Sancaktepe'li olarak; Verdiğiniz hizmetlerle, çalışkanlığınızla, dürüstlüğünüzle, azminizle SİZİNLE GURUR DUYUYORUM. İYİ Kİ VARSINIZ... HERDAİM ALLAH YÂR VE YARDIMCINIZ OLSUN BAŞKANIM...
    Cevapla
  • Gebzeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın önüne habire bir engel koyun sonrada yapmadı olsun aynı şey gebze de var sözde bakanlık yapıyor temel atılırken 2022 sonu açılacaktır hala acamadilar
    Cevapla
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Acilen metro kapanmaz odenek bulamayan kalsin de kapama mili servet
    Cevapla
  • Mehmet Veysi hamarat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne engeli zırva herif,hafriyat dökerek kapattığı hat bu, dünya alem biliyor
    Cevapla
  • Poyraz. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kınuyu bilmeden konuşmak bize işkembeden atmak derler,, Bilgin yoksa, fikrinde olmasın, mort olursun.
    Cevapla
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    ne engeli tam olarak, ibb meclisine gelen 51 dosyanın 50 sine evet denmiş. bilip bilmeden konuşuyorsunuz
    Cevapla
  • Isci 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyedeki bütün metrolari ulaştırma bakanlığı yapsın yesilndonusum belediyeye metro parasını kessin devletimiz biz çırak maduru eski sistemde yurt dışındaki türkler sayiliyor avukat doktor sayılıyor eski düzende bize yok eşitiz Allah katinda
    Cevapla
  • Kasimpaşalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan başkan hadi ibb bu metroyu yapacak onun için algı yaratmayın metroyu ibb den kesilecek para ulan yapacaklar onun için kimseyi kandırmayın ibb nin parasıyla millete caka satmayın yemezler nokta
    Cevapla
  • Zümrüt Gölova 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi ama yenidoğan metronun iptal edildiği toplantıya sancaktepe belediye başkanı da katılıp alkışlarla kutlamıştı.
    Cevapla
  • Fesih laçin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet halk için ve hak içinse bundan siyaset aranmaksızın yapılır zaten insanlar artık saf değil gerçekleri görmeyecek kadarda kör değil.Bu memlekette yaşayıp nefes alıyorsak sahiplenmek bizim hakkımız Yurdumuza ihanet etmemeliyiz.Yeni doğan halkı sizin gibi başkanı hak ettiği kadar bu projenin gerçekleşmesinide hak etmekte..Laflarlan değil icraatlar her zaman hayatın gerçekleri olmuş ve topluma yön kılmıştır.. Saygılarımla..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR