Aşiret liderleri Van’da buluştu... "Biz Kur'an ve sünnetin rehberliğine inanıyoruz"

Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan “PKK, namusumuza, vatanımıza ve din-i mübin-i İslam’a saldırıyor. Biz tüm bu değerlerin bekçisiyiz. Biz Kur’ân-ı kerim ve Hazreti Muhammed aleyhisselamın rehberliğine inanıyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2023 06:46 GÜNCELLEME 20.01.2023 06:48 GÜNCEL
Aşiret liderleri Van’da buluştu... "Biz Kur'an ve sünnetin rehberliğine inanıyoruz"
Aşiret liderleri Van’da buluştu... "Biz Kur'an ve sünnetin rehberliğine inanıyoruz"

Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan bütün aşiret liderleri Van’da bir araya geldi, PKK terörüne karşı net mesajlar verdi. 

Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan “PKK, hem namusumuza hem vatanımıza hem de din-i mübin-i İslam’a saldırıyor. Biz tüm bu değerlerin bekçisiyiz. Biz Kur’ân-ı kerim ve Hazreti Muhammed aleyhisselamın rehberliğine inanıyoruz. Bu sebeple de bölgede dinî eğitim kurslarının sayısını artırıyoruz. Terörün hedefi dinsizlik ve cehalet, PKK işte bu yüzden bize saldırıyor” diye konuştu. 

Kongre sonrası gazetemizin sorularını cevaplayan Kadim Aşiretler Başkanı Rasim Aslan “Bizim kader birliğimiz 1.000 yıl önce başladı. Alparslan’ın yanında saf tutan bizdik. Daha sonra bu kardeşlik Çaldıran’da iyice perçinlendi. Selçuklu ve Osmanlının her seferine koşarak katıldık” ifadelerini kullandı. PKK’yı korkunç bir intikam aracı olarak nitelendiren Aslan “Bölgenin sahibi de, gerçeği de geleceği de biziz. PKK öncelikle Kürtlere karşı bir tehdittir. Bunu göremeyen bazı aşiret temsilcileri onlarla girdikleri ilişkide boğulup yok oldu, her şeylerini kaybettiler. Şimdi tarih yeniden döndü, Kürtler gerçeği gördü. Kimin yanında ve ne için sağlam durmamız gerektiğini çok daha iyi anladık” dedi. 

Ezdinan Aşireti Reisi Salih Özbek ise, PKK’ya verilen oyların zulüm ve ölüm olarak geri döndüğünü belirterek “Terör örgütünün uzantısı olan parti, bölgenin ne yolu, ne suyu, ne elektriği ne de halkın ekmeğini hiçbir zaman dert edinmedi. Kendileri ve yakınları lüks içerisinde yaşadı, kazandıkları belediyelere tek bir çivi dahi çakmayıp bütçelerini Kandil’e tahsis ettiler. Bu sürecin kaybedeni ise onlara oy veren Kürtler oldu” dedi.

Alikan Aşireti Lideri Said Şimşek de söyle konuştu: Aşiretler yıllarca eli sopalı, halkı sömüren ağa figürleri üzerinden tanımlandı. Aşiret bağının çözülmesi de en fazla PKK’ya yaradı. Örgüt, propagandalar sonucu doğan boşluğu dinsiz, köksüz bir yapı üreterek doldurmaya çalıştı. Bu acı tecrübeler aşiretlerin önemini artırdı. Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve İçişleri Bakanı’mız bizimle yakın ilgileniyor. Diğer kurum ve kuruluşlar da teröre karşı yanımızda. 

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Bayram yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    1909 da abdülhamit düşürüldükden sonra,yônetimi kafirler devraltı.icimize çok sayıda kafirler yerleştirerek bunlara türk kimliği ve ismi verilmiştir.ayasofya müze edilmiş,ezan Latin ce okutulmustur.her yerde halka zulüm edilmiştir.halk dini baskı gôrmüştür.hafta tatillerinin kâfirlerin istetigi gibi olmuştur. Lakin bu düzen Tayyip darafından bozulmuştur.türkiyede şeriat istemeyenler geldikleri yere dônebilirler. Bu topraklar kâfirlerin laik sistemi için doğmamıştır.hak yol için doğmuştur.bir Trabzonlu olarak alınan kararı destekliyoruz
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır van mardin buralara çoğunlukla ben kürdüm diyenlerin hepsi yezidi ermeni rum yahudi bunlar kenfilerinin savunucusu pkk diyorlar müslüman bir kürt kardeşimiz pkk yı hiç desteklemedi Türkiyede adı azınlık ama bayağı bir çoğunluk bunlardan oluşuyor bunlar yahudi ermeninin uşakları esas bölücü olanlar bunlardır bunları aranıza almyıny
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar kayıtsız şartsız kardeştir
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaçırdıkları dağdaki çocuklarınıza kız erkek demeden neler yaptıklarını, uyuşturucu-ilaç vs ile köle yaptıklarını düşünen birileri çıkmış sonunda. Bu devlet bu ermeni tohumlarıyla sizin namusunuz onurunuz içinde ayrıca mücadele veriyor farkında değil müslüman kürt kardeşlerimiz !
    Cevapla
  • ÖZCAN 58 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bu sözleriniz seçim sandığında yansır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR