Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili Kanal 7’de karşılanıyor

İslam aleminin heyecanla beklediği üç ayların başlangıcı Regaip Kandili her yıl olduğu gibi bu yıl da Kanal 7 ekranlarında dualarla karşılanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2023 09:12 GÜNCELLEME 25.01.2023 09:56 GÜNCEL
Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili Kanal 7’de karşılanıyor
Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili Kanal 7’de karşılanıyor

İstanbul’un önemli bölgelerinden Eyüp Sultan Camii’nden gerçekleşecek olan yayında, gecenin manevi huzuru ekrandan izleyiciye aktarılacak. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın duahanlığını üstleneceği gecede üç ayların faziletine yer verilecek.

Mübarek üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili, ekranların sevilen ismi emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın duahanlığında çok özel bir programla Kanal 7’de ihya edilecek. Regaip Kandili’nin Müslümanlar için önemi, o gecede yapılacak ibadetler, Allah’ın kullarına vaatleri canlı yayında ekrana taşınacak. Programın açılış konuşmasını ve duahanlığını ekranların sevilen ismi Necmettin Nursaçan yapacak. Programda ayrıca Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Ferruh Muştuer, Erhan Mete, Adem Bilge Tay, Adem Karabey, Aziz Hardal, Necmettin Otun’un okuyacakları Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahi grubunun kalplere huzur veren ilahileriyle gecenin nurunu ekrana yansıtacak. 

Dua kapılarının açık olduğu bu özel gecede eller semaya Necmettin Nursaçan’ın dualarıyla açılacak, geceye özel ibadetler canlı yayında anlatılacak.  

Regaip Kandili Özel programı, İstanbul Eyüp Sultan Camii’nden canlı yayınla 26 Ocak Perşembe günü 19:15’te Kanal 7 ekranlarında… 

 

REGAİB GECESİ NASIL İHYA EDİLİR? 

Ekranların sevilen ismi Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunduğu Muhabbet Kapısı, dini doğru bir şekilde yaşamak isteyenler için çok özel konularla evlere konuk oluyor. Programda bu hafta mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Gecesi ve Regaip Gecesi’nde yapılması gerekenler konuşulacak. 

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’nda ekranlardaki yerini alıyor.  Muhabbet Kapısı’nda bu hafta Müslümanlar için çok büyük önem taşıyan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili ele alınacak. Prof. Dr. Mustafa Karataş canlı yayında  ‘Regaip gecesi nasıl ihya edilir? Regaip Gecesi’ne ait özel bir dua ve ibadet var mıdır? Hz. Muhammed Recep ayında nasıl dua ederdi? Kandil gecelerinin hükmü nedir ve özel bir sevabı var mıdır? Umre yapmak farz mıdır? Kimler umre yapamaz? Kadınlar tek başına umre yapabilir mi? Umrede tavaf ve say nasıl yapılır? Umrede tıraş olmak gerekir mi? İhram yasakları nelerdir?’ sorularını cevaplandıracak.  

Toplumda fikir ayrılığına neden olan konular, manevi hayata balta vuran alışkanlıklar, birlik ve beraberliğin gücü, sevginin önemi ve günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor.     

Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe 09.50’de Kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor…

 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR