Erbaş'tan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

Erbaş, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırıya ilişkin "Avrupa'nın göbeğinde işlenen bu nefret suçlarına yetkili makamlarca tepki gösterilmemesi Avrupa'yı Orta Çağ karanlığına yeniden götürme çabasından başka bir şey değildir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2023 02:16 GÜNCELLEME 25.01.2023 02:16 GÜNCEL
Erbaş'tan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki
Erbaş'tan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsveç'in ardından Hollanda'da da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan bir saldırıya daha şahit olduklarını belirtti.

Hollanda'da İslam karşıtı isim Kur'an-ı Kerim'i yırttıHollanda'da İslam karşıtı isim Kur'an-ı Kerim'i yırttı

"Özgürlük” kisvesi altında Avrupa kentlerinde hortlamaya başlayan İslam düşmanlığının sadece Müslümanları değil, toplumsal barışı ve tüm insanlığı da hedef aldığını ifade eden Erbaş, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın göbeğinde işlenen bu nefret suçlarına yetkili makamlar tarafından hiçbir şekilde tepki gösterilmemesi, aksine bu eylemlere izin verilmesi, Avrupa'yı Orta Çağ karanlığına yeniden götürme çabasından başka bir şey değildir. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen bu aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyor, yetkili makamların faillere yönelik gerekli işlemleri yapmasını ve bu hadiselerin tekrarının önlenmesi amacıyla somut tedbirlerin hayata geçirilmesini bekliyoruz."

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    sakin olmak lazım sonrada sinsice bunların cezalarını kesmek gerek
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem. Onlar istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Âmîn
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa orta cagda kaldi hic deyismedi yaptirim uygulayin avrupa ürünlerine belki deyisirler
    Cevapla
  • Vatansever db 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz hem TÜRK MİLLETİ OLARAK HEM DE TÜM MÜSLÜMANLAR olarak avrupa ve abd ürünlerini almayıp kendi yaptırım hareketimizi başlatmalıyız.
    Cevapla
  • Denizci08800 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan ilk önce sizler korkun , en fazla israf edilen ve hak deyip haktan yana olmayan , insanların sadece duygulrı ile oynayan , gerçek ihtiyaç sahiplerine kapıları kapatıp kendi ceplerinizi doldurmaktan gözleriniz kör oldu , Allah ilk önce sizleri ıslah eylesin ki gerçek kuran-ı kerim düşmanları yola gelsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR