"Haydi Çocuklar Camiye" projesi başladı

"Haydi Çocuklar Camiye" projesi bugün itibariyle başladı. Yarışmanın yapılacağı 10 gün boyunca namaz kılan ve puan toplayan çocuklara çekilişle sürpriz hediyeler verilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2023 13:24 GÜNCELLEME 25.01.2023 13:24 GÜNCEL
"Haydi Çocuklar Camiye" projesi başladı
"Haydi Çocuklar Camiye" projesi başladı

Her yıl büyük bir ilgiyle karşılanan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, bu yılda çocuklarla “Namazını Kıl, Puanları Topla, Ödülünü Al!” sloganıyla buluştu.

Bugün Sabah Namazı ile başlayan yarışma, 3 Şubat 2023 Cuma günü Yatsı Namazı ile sona erecektir.

CEMAATLE NAMAZ DAHA FAZLA KAZANDIRIYOR

Yarışmaya katılan çocuklar namaz vaktinde camide cemaatle veya herhangi bir yerde namaz kılarak puan kazanacaklar. Camide cemaatle kılınan namazlara ek olarak artı puan verilecektir. Kılınan namazları ebeveynleri otomasyon sistemi üzerinden işaretleyecek.

Mekân sınırlaması olmayan yarışmada başarılı olmak için, 10 gün boyunca namazların vakti içerisinde eda edilmesi yeterli olacak.

Çocukların her zaman vaktinde namaz kılarak puan kazanacağı “Haydi Çocuklar Camiye” ile ilgili bütün duyurular sosyal medya hesaplarından ve katılımcılara mesaj yoluyla yapıldı.

VAKTİNDE KILINAN HER NAMAZ PUAN KAZANDIRACAK

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklara namaz kılmayı sevdirmeyi amaçlayan projeye katılım yaş sınırı yoktur. Ancak hediye çekilişi 6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklar için yapılacak.

Sabah Namazına 10 puan, Yatsı Namazına 8 puan verilen yarışmada, Öğle, İkindi ve Akşam Namazlarından ise 5’er puan kazanılıyor. Camide cemaatle kılınan sabah ve yatsı namazları için ek olarak 3 puan, öğle, ikindi ve akşam namazları için ek olarak 2 puan kazanılıyor.

Projeye katılacak çocuklar namazlarını evde veya camide kılabileceği gibi tüm vakit namazlarını ebeveynleriyle birlikte cemaat yaparak veya bireysel olarak da kılabilir. Sadece bir yarışma olmayıp deneyimleme eksenli bir etkinlik olan Haydi Çocuklar Camiye projesi, iyi bir geleceğin güzel ahlaklı ve iç huzura sahip kişiler yetiştirmekle olacağı inancıyla düzenleniyor.

GÜVEN ESASLI BİR YARIŞMA

Çocukların sevgi, merhamet ve güven duygularınızı geliştirmek üzere yarışmada herhangi bir denetleme olmayacak. Katılımcının veya ebeveynin siteden yapmış olduğu namaz girişleri baz alınacak.

BİNLERCE AKILLI SAAT HEDİYE EDİLECEK

Proje sonunda 380 ile 450 arası puan kazanan kız çocuklar ile 400 ile 450 arası puan kazanan erkek çocuklar içerisinden, yapılan çekilişte binlerce çocuğa akıllı saat hediyesi verilecek.

Projede, ebeveynlerin aile ödülü belirleyerek çocuklarını namaza teşvik etmesi tavsiye ediliyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR