Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2023 başvuruları açıldı

Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı’na başvurular başladı. 5 gün boyunca 17 farklı konuda yapılacak kurslara ücretsiz olarak katılım sağlanabiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2023 13:45 GÜNCELLEME 26.01.2023 13:45 GÜNCEL
Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2023 başvuruları açıldı
Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2023 başvuruları açıldı

Linux Kullanıcıları Derneği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliğiyle yapılan ''Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı'', 4-8 Şubat 2023 tarihlerinde Üniversitenin Meşelik Kampüsün’de toplanıyor.

Kış Kampı, 1999 yılında Akademik Bilişim Konferansları öncesinde tek bir sınıfta düzenlenen seminer olarak başlayıp zaman içinde genişleyerek önce eş zamanlı 3-4 sınıfa, ardından da 2009 yılından itibaren 4 günlük kapsamlı kurslara dönüşmüştür.

2020 yılından sonra Akademik Bilişim Konferansları’nın yapılmaması nedeniyle bağımsız etkinlik biçiminde düzenlenen Kış Kampı, 1500 katılımcı ve 100 yakın eğitmen ile sektördeki marka etkinliklerden biri olarak sayılmaktadır. 2023 yılında ise Kış Kampı 5 gün olarak büyümesini sürdürmektedir.

Özgür yazılım’ın yaygınlaşması için büyük emeği bulunan merhum Mustafa Akgül‘ün adını yaşatan Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı’nda, alanında uzman eğitmenler 5 gün boyunca kurslar verecektir. Eğitimlere, kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanların yanında üniversite öğrencileri de ücretsiz olarak katılabilecektir. Yazılımın sınırlarının ortadan kaldırılmasını hedefleyen özgür yazılım hareketi hakkında yeni iş modellerinin de gündeme getirileceği Kış Kampı’nda üretici bağımlılıkları ve yazılım tekelciliğinin önlenmesi konuları da kurslarda işlenecektir.

Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampında bu sene 17 farklı konu hakkında eğitim yapılacaktır.

GNU/Linux: Sistem Yönetimi 0.5

Ansible ile Konfigürasyon Yönetimi

Ağ Yöneticiliğine Giriş

Blockchain 101

Docker’a Giriş

Graylog ile Merkezi Log Yönetimi ve Analizi

HTML, CSS, Javascript ile Modern Web Geliştirmeye Giriş

Kubernetes Nedir Yenir mi İçilir mi?

LaTeX 101

Laravel ile Modern Web Programlama

PHP ile Web Programlamaya Giriş

PostgreSQL 101

Python 101

R ile Veri Madenciliği

Web Uygulama Güvenliği

Web3 ve DeFi, Web3 DeFi’den İbaret midir?

Zimbra Open Source Edition Eğitimi

Ayrıntılı bilgiler https://kamp.linux.org.tr adresinden alınabilir

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR