Çocuklar camide buluşuyor

Haydi Çocuklar Camiye Yarışması’nın Katılımcıları, 29 Ocak Pazar Günü Cami Buluşmasında bir araya geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2023 13:35 GÜNCELLEME 28.01.2023 13:35 GÜNCEL
Çocuklar camide buluşuyor
Çocuklar camide buluşuyor

Her yıl büyük bir ilgiyle karşılanan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, yedinci yılında çocuklarla “Namazını Kıl, Puanları Topla, Ödülünü Al!” sloganıyla buluştu.

25 Ocak 2023 tarihinde sabah namazı ile başlayan yarışma, 3 Şubat 2023 Cuma günü yatsı namazında sona erecek.

Bu yıl yarışmanın beşinci gününde 29 Ocak Pazar günü cami buluşmaları adı altında öğle namazında çocuklarla tüm Türkiye’de bir araya geliniyor.

DAİMA KAZANDIRAN YARIŞMA

Hedef kitlesi 6-13 yaş arası çocuklar olan yarışma; geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın namaz kılmayı sevmelerine, onlarda Yaratıcı’nın sevgisini ve hoşnutluğunu kazanma bilincinin oluşmasına, sevgi, merhamet ve güven duygularının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Yarışmaya katılan çocuklar namaz vaktinde namazlarını kılarak puan topluyorlar. Camide cemaatle kıldıkları namazlar için daha fazla puan kazanan yarışmacılar, namazlarını herhangi bir yerde tek başlarına kıldıklarında da puan toplamaya devam edebiliyorlar.

Asıl ve en önemli ödülün ebeveynlerin-büyüklerin takdir ve hediyelerinin olduğu proje sonunda; 380 - 450 arası puan toplamayı başaran kız çocuklar ile 400 - 450 arası puan toplamayı başaran erkek çocuklar arasında yapılacak olan çekilişte, binlerce çocuğu sürpriz hediyeler bekliyor olacak.

NAMAZA DAİR GÜZEL ANILAR İÇİN

Haydi Çocuklar Camiye Projesi kapsamında, yarışma sürecinde çocuklarımızı namaza teşvik etmek, namazı sevmelerine aracı olmak ve zihinlerinde namaza dair güzel hatıralar bırakmak adına güzel bir buluşma planlandı.

Çocuklarımızın cemaatle ve akranlarıyla namaz kılarak tatlı tecrübeler kazanmalarını ve Yaratıcı’ya yakınlaşmalarını sağlamak için Haydi Çocuklar Camiye Yarışmasına katılan herkesi web sayfasında listelenen camilerde 29 Ocak Pazar günü öğle namazına davet ediliyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek nesillerimizin imanı ve ihlası için çok önemli, çok güzel, çok kritik bir faaliyet. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Etkinliğe herkesin katılması, camilerimize, çocuklarımıza, Kur'an'ımıza sahip çıkmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah cocuklar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bi uygulama
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR