"Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor" iddiası... CHP Lideri Konya çıkarması yaptı

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Umre ziyaretinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün Konya'da ailesinin soyunun dayandığı iddia edilen Seyyid Mahmud Hayrani’nin türbesini ziyaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 01:15 GÜNCELLEME 29.01.2023 01:15 GÜNCEL
"Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor" iddiası... CHP Lideri Konya çıkarması yaptı
"Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor" iddiası... CHP Lideri Konya çıkarması yaptı

Seçimlere 4 ay gibi kısa bir zaman kala 6'lı masaya kendini ortak aday olarak ikna çalışması devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan muhafazakar seçmene yönelik yeni bir hamle geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 12 Ocak'ta, annesi Hava ve babası Hasan İmamoğlu'yla birlikte Suudi Arabistan'a Umre'ye gitmesi adaylık için bir manevra olarak yorumlanmıştı. İmamoğlu'nun yine Umre sonrası 15 ili kapsayan ve halen devam eden Anadolu turu da kulislerde seçim hazırlığı olarak değerlendiriliyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KONYA ÇIKARMASI

Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak üzere geldiği Konya'nın Akşehir ilçesinde, 'ni ve Nasreddin Hoca Türbesi'ni ziyaret etti.

Daha sonra Batı Cephesi Karargah Müzesi'nde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Adaylıktan vazgeçmiyor! İmamoğlu son hamlesini yaptıAdaylıktan vazgeçmiyor! İmamoğlu son hamlesini yaptı

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu sözleri gündemi sarstı! Hem köstek hem destekKılıçdaroğlu'nun İmamoğlu sözleri gündemi sarstı! Hem köstek hem destek

UMRE ZİYARETİNE KARŞI "PEYGAMBER SOYUNDANIM" HAMLESİ

Kılıçdaroğlu'nun ziyarette muhafazakar seçmene oynayan "seyyid soyu" vurgusu 6'lı masanın ortak adaylığında adı geçen ve Umre ziyaretiyle şaşkınlık yaratan CHP'li İmamoğlu'na karşı bir hamle olarak da yorumlandı. 

Kılıçdaroğlu'nun peygamber soyundan geldiğini söyleyen CHP'li vekilden yeni açıklamaKılıçdaroğlu'nun peygamber soyundan geldiğini söyleyen CHP'li vekilden yeni açıklama

"DUYGULANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL…"

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu "Duygulanmamak mümkün değil…" başlığıyla Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi'ndeki ziyaretine ilişkin video paylaştı. 

Videoda Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi'nde konuşan kişi Kılıçdaroğlu'nun Peygamber soyundan geldiğini iddia ettiği ifadeleri de yer aldı.

Türbede dua eden CHP Liderinin soy kütüğüne ait bir bilgilendirme yapıldı. 

Kılıçdaroğlu'ndan Konya'da 'il yapacağız' sözüKılıçdaroğlu'ndan Konya'da "il yapacağız" sözü

Yapılan bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun ataları Türkmenistan, Afganistan Türkistanı olarak bilinen ve Horasan yakınlarındaki Hayran bölgesinden, Selçuklularla beraber dalgalar halinde Harran eyaletindeki Adıyaman beldesine, oradan Karaman eyaleti Konya Akşehir'e yerleştikten sonra 1243'te Akşehir'den, 1335'te Kayseri-Sivas bölgesindeki Alaaddin Ertena Beyliğinden ve 1466'da Karaman Beyliği'nden üç dalga halinde Tunceli'ye göçmüşlerdir."

"TURGUT ÖZAL İLE BİRLİKTE GECE YARILARINA KADAR ÇALIŞIRLARDI"

Merhum Özal, sayın Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşılardı. Merhum Turgut Özal, 'Türkiye'de peygamber soyundan gelen birçok aile vardır. Ancak benim tanıdığım iki aileden biri Kılıçdaroğlu ailesidir", diyor. Alemdar Yalçın'ın çalışmalarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ailesinin Kureyşan ocağına mensup olduğu, Horasan Türkmenlerinden ve Ehli Beyt soyundan geldiği belirtilmektedir. Kureyşan cemaati, Selçuklu ve Osmanlı döneminde büyük saygınlığı olan Kureyşan ocağına mensuptur. CHP genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ailesi ve ataları bu cemaate mensuptur."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun türbe ziyaretine CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'de eşlik etti.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 432 TÜMÜ
  • Soy 11 ay önce Şikayet Et
    Peygamber soyundan olmayan yer yüzünde insan yoktur. Herkes Hz Adem aleyhisselam soyundan...
    Cevapla
  • mami 1 yıl önce Şikayet Et
    agam bizimle eğleniyi
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok komiksiniz
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ebulehep de peygamberimizin amcasiydi. Sen kim İslam kim. İslam düşmanları hacı olmaya tasavvuf ehli olmaya başladı seçim sonunda İslam düşmanı. Biz böylelerine münafık diyoruz.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bizi kandırdınız ya alemlerin RABBI C.C ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR