HDP'li vekil Türkiye'ye soykırım iftirasında bulundu

HDP'li Tülay Hatimoğulları, Türkiye'yi sözde Kürdistan'ın 4 parçası olarak tanımlayarak, "İktidar askeri diplomatik özel harp yöntemleriyle her yönü deneyerek siyasal ve kültürel soykırımı dayatmaya devam ediyor" sözlerini sarf etti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 23:32 GÜNCELLEME 29.01.2023 23:32 GÜNCEL
HDP'li vekil Türkiye'ye soykırım iftirasında bulundu
HDP'li vekil Türkiye'ye soykırım iftirasında bulundu

HDP, İstanbul’un göbeğinde terör propagandasını sürdürüyor. Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin öncülüğünde İstanbul'da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) başlıklı bir genel kurul gerçekleştirildi.

TERÖRİSTBAŞI ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK TALEP ETTİ

Skandal törende konuşan HDP Adana milletvekili Tülay Hatimoğulları PKK teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyip, Türkiye'ye soykırım iftirasında bulundu.

Türkiye'yi sözde Kürdistan'ın 4 parçasından biri olarak nitelendiren Hatimoğulları, "İktidar askeri diplomatik özel harp yöntemleriyle her yönü deneyerek siyasal ve kültürel soykırımı dayatmaya devam ediyor." dedi.

HDP'Lİ VEKİLİN "TÜRKİYE DAHİL 4 PARÇA KÜRDİSTAN" SÖZLERİ

Cumhur İttifakı'na düşmanca sözler sarf eden Hatimoğulları'nın skandal açıklamaları şöyle:

"AK Parti-MHP eliyle inşa edilen faşist rejim yeni yüzyılda ulus devleti pekiştirmek için her yolu mübah görmektedir. Rejim yeni yüzyılın inşasında Kürtler üzerindeki çöktürme planını devam ettiriyor. Askeri, diplomatik özel harp yöntemleriyle her yönü deneyerek siyasal ve kültürel soykırımı dayatmaya devam ediyor. Kuzey ve Doğu Suriye'yi statüsüz bırakarak Türkiye dahil olmak üzere 4 parça Kürdistan'da hiçbir statü elde etmemesi için özel olarak sınır içi ve dışında yoğun stratejiler içine girdiğinin farkındayız. Mevcut iktidarın operasyonlarına ses çıkarmamak ve önümüzdeki süreçte olası bir kara harekatına yeşil ışık yakılma olasılığına bakarak burada öldürülmek istenen bir Rojova vardır. Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit kalkmalıdır. Öcalan Kürtlerin iradesidir. Orta Doğu halklarının yaşadığı sorunlara çözüm olabilmiş önderidir."

HDP'liler tepki çeken programda sık sık teröristbaşı Abdullah Öcalan için "Biji Serok Apo" sloganlarını attı.

MAVİ VATAN'A KARŞI OLAN HATİMOĞULLARI, LİBYA'YA GİDEREK TÜRKİYE'Yİ DARBECİ HAFTER'E ŞİKAYET ETTİ

HDP'li Tülay Hatimoğulları öncülüğündeki HDP heyeti, 19 Aralık 2022'de Libya'daki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'e bağlı isimlerle bir toplantı yapmıştı.

Türkiye'nin Libya'da 'tek taraflı' politikası olduğunu öne süren ve Mavi Vatan politikasına karşı olduklarını bildiren HDP heyeti, "Özellikle deniz anlaşmasını kabul etmiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Cihat Yaycı tepki göstererek açıkladı: Türkiye'nin sınırlarını fazla buluyorlarCihat Yaycı tepki göstererek açıkladı: Türkiye'nin sınırlarını fazla buluyorlar

HDP heyetinden Libya'da Türkiye karşıtı görüşmeHDP heyetinden Libya'da Türkiye karşıtı görüşme

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 245 TÜMÜ
  • zubizaretta 1 yıl önce Şikayet Et
    madem soykırım var TÜRK ORDUSU neden seni yaşartıyor ...
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Derhaaaaaal tutuklansııııın şikayetciyimmmm. Vekil mekil değil bu.
    Cevapla
  • Serdari 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet yapildi yalan yok lakin niye yapildi bilen yok soyleyim devlete meydan okumanin ve her firsatta kotulemek allahin adaletinden suphe etmek bir zalimi ornek gosterip bir cikar saglamayip masumlarin ekmegine goz dikmek buda katliniz vaciptir diyebilmek icin diyebilmek icin yeterli bir sebeptir ya demem oki tarihi bilirim lakin siz bir surumgenden ibaretsiniz bilin isterim
    Cevapla
  • Rotterdam 1 yıl önce Şikayet Et
    her turlu rengi ayni karede gozlerime zarar. ayni su 6li masa gibi, her renk var her nane var ama vatan sevgisi yok, topluma vatana zarar. neye yararsiniz, bizi ucuruma suruklemek istiyorsunuz ama insallah kendiniz dusersiniz kazdiginiz kuyulara. ne kadar olmicak isler varsa onu istiyorsunuz. iyi olan hic biseyi istemiyorsunuz, cunku siz bu toprakta sadece yasiyorsunuz sevmiyorsunuz. olsemde oyum yine iktidarin
    Cevapla
  • mersinli mimar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçim ya HDP kazanacak yada reis.. kanımın son damlasına akdar REİS
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR