Depremde AK Partili vekil ve İYİ Partili isim vefat etti

Depremde enkaz altında kalan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'tan acı haber geldi. Taş'ın cenazesi enkaz altından çıkarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 15:19 GÜNCELLEME 07.02.2023 17:53 GÜNCEL
Depremde AK Partili vekil ve İYİ Partili isim vefat etti
Depremde AK Partili vekil ve İYİ Partili isim vefat etti

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi deprem sonrası enkaz altında kalmıştı. Gelen son dakika haberine göre Yakup Taş vefat etti.

Taş'ın, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Gaziantep, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ, Kilis başta olmak üzere birçok ili etkileyen depremde, Adıyaman'da 9 katlı bir apartmanın altında kaldığı ortaya çıktı.

Yakup Taş kimdir? Adıyaman milletvekili Yakup Taş hayatı ve biyografisiYakup Taş kimdir? Adıyaman milletvekili Yakup Taş hayatı ve biyografisi

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURULDU

Yakup Taş'ın Twitter hesabından, "Vekilimiz Yakup Taş ailesi bir cok hemşehrimiz gibi deprem nedeniyle enkaz altındadır. Dualariniza vekilimiz ve ailesini de katar mısınız...." paylaşımı yapıldı.

Taş, depremden bir gün önce Tut ilçesinde AK Parti Tut İlçe Başkanı Ali Korkmaz'ın babasının cenaze törenine katılmıştı.

AK PARTİ'DEN TAZİYE MESAJI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Taş için taziye mesajı yayımladı. Çelik, "Kaybettiğimiz bütün canlara rahmet diliyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun. Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş depremde hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi. 

CENAZESİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Gelen son dakika haberine göre AK Parti Milletvekili Yakup Taş'ın enkaz altından cenazesi çıkarıldı. 

Öte yandan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın Hatay'daki abisi, ablası ve onların eşleri ile çocuklarının göçük altında olduğu belirtildi.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir'in yakınlarının Hatay'da, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın yakınlarının ise Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında olduğu öğrenildi.

AKŞENER'DEN AK PARTİLİ VEKİL İÇİN TAZİYE MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vefat eden AK Parti Milletvekili için taziye mesajında bulundu:

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’ın yaşadığımız büyük deprem felaketinde hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim.

Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

İYİ PARTİ ELBİSTAN İLÇE BAŞKANI DA VEFAT ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Değerli dava arkadaşım, Kahramanmaraş Elbistan İlçe Başkanımız Serhat Özdemir’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim." dedi.

AK Partili vekil Hüseyin Yayman: Ailem enkaz altındaAK Partili vekil Hüseyin Yayman: Ailem enkaz altında

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ YAYMAN'IN AİLESİ DE ENKAZ ALTINDA

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay'da depremin çok şiddetli olduğunu, aile bireylerinin göçük altında kaldığını söyledi.

Yayman'ın CNN Türk ekranlarına yaptığı açıklama şöyle:

"Gözükenden daha büyük hasarlarda binalarımız var. Türkiye'ye çağrımız dua etsinler bize. Deprem gerçekten devletimizi milletimizi korusun. Çok büyük deprem yaşadık. En son 500 yıl önce yaşanan deprem. 7,4 Kahramanmaraş'ta oldu ama Hatay'da çok hissedildi. Enkaz binamız çok fazla. Vatandaşlarımız panik olmasınlar. Serin kanlılıklarını muhafaza etsinler. Yollara çıkmasınlar, telefonları meşgul etmesinler. Çok fazla hasarlı binamız var.

ŞENTOP: HENÜZ ULAŞAMADIK

TBMM Başkanı Mustafa Şentopi "Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş ve ailesine henüz ulaşamadık." açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİLİ İSİM HAYATINI KAYBETTİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, "Bugün yaşadığımız depremde Gaziantep Nurdağı İlçe Başkanımız Bünyamin Tek ve eşinin hayatlarını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Bünyamin başkanımıza, eşine ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Değerli dava arkadaşım, Kahramanmaraş Elbistan İlçe Başkanımız Serhat Özdemir’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim.

İstanbul'dan deprem bölgesine askerler de gönderildiİstanbul'dan deprem bölgesine askerler de gönderildi

Son dakika: Peş peşe şiddetli sarsıntılar oluyor! İşte bölgedeki son depremlerSon dakika: Peş peşe şiddetli sarsıntılar oluyor! İşte bölgedeki son depremler

Deprem sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklamaDeprem sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Kahramanmaraş'ta deprem: AFAD acı bilançoyu açıkladıKahramanmaraş'ta deprem: AFAD acı bilançoyu açıkladı

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • alonegreywolf 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim vefat eden kardeşlerimize merhametinle muamele edesin.
    Cevapla
  • Trakya 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Cezeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım dünyada eşi benzeri görülmemiş bir deprem bu. Nerede olursa olsun ciddi hasarlar ve ölülere sebebiyet verirdi. Yıkılan evlerin de büyük kısmı 2001 öncesi yapılmış zaten. Devlet ne yapacak, türkiyedeki tüm binaları mı yenilesin? Böyle bir güç AB ve ABD birleşse de yok. Devlet yine Toki'yle bunu kısmen yapıyor, cahil muhalefet ona da rant diye saldırıyor. Erdoğan daha ne yapacak? Adam yapıyor yine saldırıyorlar. Deprem olunca da nerede devlet! Ayrıca Hatay en uzak şehir, chp yönetiyor yıllardır, deprem merkezi Maraş'tan daha fazla hasarlı. Yani muhalefete kalsa yanmıştık çok daha kötü
    Cevapla
  • Cezeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah mekanını cennet eylesin sayın vekilim. İnşallah şehit hükmünde oldu, afetlerden dolayı hayatını kaybedenler için şehit hükmünde öldü derler.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Olum haktir hepimiz olecegiz Allah rahmet eylesin . Vskit geldiyse sahis secmez olum . Herkes ibret almali ne ocin yasiyor ne yapiyoruz bir kendimize bakalim . Duzelelim herkes bir kendine baksin muhalefet i devlet i fark etmez . Yaptiklarimizin hesabini verecegiz nihayetinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR