Osman Nuri Topbaş hoca, deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu!

Osman Nuri Topbaş hoca, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve sabah saatlerinde 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem felaketiyle ilgili bir açıklama videosu yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2023 20:07 GÜNCELLEME 06.02.2023 20:26 GÜNCEL
Osman Nuri Topbaş hoca, deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu!
Osman Nuri Topbaş hoca, deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu!

Kahramanmaraş'ta sabah saat 04:17'da meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem felaketiyle ilgili resmi YouTube hesabından bir açıklama videosu paylaştı. Topbaş hoca, depremzedelere başsağlığı dileklerini iletirken vatandaşlardan da niyazda bulundu.

Osman Nuri Topbaş hoca, deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu!

'MEMLEKETİMİZ ÇOK BÜYÜK BİR FELAKETE MARUZ KALDI'

Depremzedelere ve ailelerine baş sağlığı dileklerini ileten Topbaş, "Çok muhterem kardeşlerimiz, bugün memleketimiz çok büyük bir felakete maruz kaldı. Bir hüzün yaşanıyor. Kahramanmaraş ve civarındaki vilayetlerde büyük bir deprem vuku buldu. Artçıları da hala devam ediyor. Cenab-ı Hakk depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin. Kederli yakınlarına sabırlar ihsan eylesin. Bütün milletimize baş sağlığı olsun. Cenab-ı Hakk'tan niyazımız şudur ki; enkaz altındaki kardeşlerimiz tez zamanda kurtulur, yaralı kardeşlerimiz de acilen şifa bulurlar inşallah." dedi.

'MÜMİNLER OLARAK BİRBİRİMİZİ TEK YÜREK HALİNDE YAŞAYAN BİR VÜCUDUN UZUZLARI OLARAK GÖRMELİYİZ'

Osman Nuri Topbaş hoca konuşmasa Peygamber Efendimizin (SAV) din ve İslam kardeşliğiyle alakalı hadisleriyle başlayarak, "Kıymetli kardeşlerimiz, Cenab-ı Hakk, mümini birbirine kardeş kılmıştır. Peygamber Efendimiz (SAV), 'Mümin kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir' buyurmuştur. Yine efendimiz (SAV), 'Komşusu açken tok yatan kamil mümin değildir'. buyurmuştur. Allah resulû, 'Müminler birbirini sevmekte, merhamet etmekte ve korumak bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğunda diğer uzuvları ateşli hastalığa düşer olurlar.' der. Müminler olarak birbirimizi tek yürek halinde yaşayan bir vücudun uzuvları olarak görmeliyiz. Zira bir uzvun ızdırabını bütün bir vücut hissettiği gibi, din kardeşinin derdiyle dertleşmekte bir vicdan imtihanıdır."

'AFET BÖLGESİNDEKİ KARDEŞLERİMİZDEN DUALARIMIZ EKSİK ETMEYELİM'

Mevlana Hazretleri şöyle buyurur, şems bana bir tek şey öğretti, 'Dünyada tek bir üşüyen varsa sen Celalleddi'nin ısınma hakkına sahip değilsin' dedi.

"Bu kış günlerinde elim bir zelzele felaketine maruz kalmış olan din kardeşlerimizin derdini kendi derdimiz olarak görmek bir müminin vicdani vazifesidir. Vatanımız, milletimiz ve bütün İslam aleminin üzerindeki bela ve musibetlerin def ve hayırların celbi için evvela hata ve günahlarımız için bol bol tövbe istiğfar edelim. Gariplere, yalnızlara, kimsesizlere bilhassa depremzede kardeşlere elimizden gelen bütün yardımı yaparak onların hayır dualarını almaya gayret edelim. Afet bölgesindeki kardeşlerimize dualarımızı eksik etmeyelim." şeklinde konuştu.

'İSLAM KARDEŞLİĞİ ÇAY, KAHVE KARDEŞLİĞİ DEĞİLDİR'

İslam kardeşliğinin iyi günlerdeki gibi çay, kahve dostluğu olmadığını belirten Topbaş, "Unutmayalım ki İslam kardeşi esas böyle zor günlerde belli olur. Böyle günler İslam kardeşinden imtihan edilen günlerdir. Yine kardeşlik iyi günlerdeki çay, kahve dostluğu değildir. Birbirini zor günlerde maddi ve manevi sıkıntısını bertaraf etmektir. Gerçek kardeşlik din kardeşinin saadetini paylaşmaya gönüllü olmak kadar, diğer taraftan felaket zamanında ızdırabını paylaşmaya da gönüllü olmaktır. Şunu unutmamak lazım ki biz o afet bölgesinde olabiliriz. O kardeşlerimiz de bizim bulunduğumuz yerlerde olabilirlerdi. Şayet bizler bugün felakete uğramış olsaydık din kardeşlerimizden nasıl muamele bulmak istiyorsak biz de o kardeşlerimize aynı muameleyi göstermeliyiz." dedi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • asıl yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Duanı eksik etme hocam
    Cevapla
  • mizan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun aziz hocam...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Duası kabul olanların duası, Devletimiz ve Milletimizin üzerine olsun inşallah. Amin.
    Cevapla
  • KONYA..KONYA.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin ... amin
    Cevapla
  • mkaras 1 yıl önce Şikayet Et
    Bime söyle de biraz daha zam yapsın tam zamanı
    Cevapla
  • Konyali 1 yıl önce Şikayet Et
    kula bela gelmez hak yazmadıkça hak bela yazmaz kul azmadıkça senin gibilerin sayezinde bu hadiseleri yasiyoruz. aciz aciz diye haykiriyordunuz!
    Cevapla
  • MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme kamyonlar yolda
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dallama bimin hocaefendinin olduğunu nerden çıkardın elinde belge varmi delil varmi boş yapma
    Cevapla
  • müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka, bilip bilmeden konuşmayı ne çok seviyorsunuz. yorum yapmadan önce bimin sahibi kimmiş onu öğren sonra gel yourm yap. İftiracı yalancı medyayla beraber yettiniz artık. Allah şerrinizden muhafaza eylesin.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden bos,boş konuşma bim hocaefendinin değil bim,le ilgili açıklama yaptı dinle aydınlan müslümansan iftira atma
    Cevapla
  • KONYA..KONYA 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlar maaşa az diyor şükür yok , yiyecek beğenmiyor ev, araba, eş beğenmiyor her türlü yalan almış yürümüş hocam insanlığı ALLAH CC ıslah etsin inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR