Depremzedeler için e-Devlet üzerinden güvenli bağış imkanı

Son Dakika Haberleri.. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedeler için e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bağış imkanı sağladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2023 10:27 GÜNCELLEME 08.02.2023 11:41 GÜNCEL
Depremzedeler için e-Devlet üzerinden güvenli bağış imkanı
Depremzedeler için e-Devlet üzerinden güvenli bağış imkanı

AFAD tarafından yürütülen kampanya ile bağışlar e-Devlet'te yer alan “Deprem Bağış Kampanyası” hizmeti ile deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılacak.

Depremzedeler acil bunları bekliyor! İşte ihtiyaç listesiDepremzedeler acil bunları bekliyor! İşte ihtiyaç listesi

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAĞIŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz altında kalanlar için arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzedelere yardım ulaştırmak ve bağış yapmak isteyen vatandaşlara güvenli bir yöntem sunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi iki yeni dijital hizmet geliştirdi.

Bu hizmetlerden ilki, depremden zarar gören vatandaşlara kan vermek isteyenlere yardımcı olacak. Kan bağışçıları, en yakın kan bağış merkezini e-Devlet Kapısı üzerinden öğrenebilecek. Türk Kızılay’ın e-Devlet Kapısı'ndaki "En Yakın Kan Bağış Merkezi" hizmeti ile en yakın noktada bulunan Türk Kızılay Kan Bağış Merkezine ait adres, telefon ve çalışma saati bilgileri harita üzerinden görüntülenebilecek. Ayrıca, harita üzerinden seçilen kan bağış noktasına yol tarifi de alınabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin depremzedelere yönelik ikinci hizmeti, nakdi bağışları güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor. e-Devlet Kapısı'nda AFAD ve Türk Kızılay tarafından yürütülen bağış kampanyalarına yönelik dijital hizmetleri erişime açıldı.

AFAD'a ve Türk Kızılay'a ait iki ayrı "Deprem Bağış Kampanyası" hizmeti ile vatandaşlar, kredi kartlarını kullanarak e-Devlet Kapısı üzerinden bu hizmetten yararlanabilecek. e-Devlet Kapısı, bağış yapmak isteyenlere ödeme aşamasında üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) koruması da sağlayacak.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • EYT li vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir EYT li olarak önerim şu: mart ayının maaşı depremzedelere bağışlsnsın. Ayrıca promosyon parası da bağışlansın. Bu bir seferberliktir. Herkes elini taşın altına koysun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    biraz bekleyin oluyor,bendede sürdü devamı gelene kadar ,aman dikkat sahte AFAD sayfaları türemiş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    biraz bekleyin,bendede aynısı oldu,sonra oldu,en güvenli yer orası,sahte AFAD sayfaları türemiş..
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet dairesinde çalışanların bir günlük maaşlarından millet vekilerin iki aylık maaşlarından Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızdan yardım bekleniyor
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok memurların maaşından yarın saat milletvekillerinden 5 yıl olsun. Yahu iyi bir şey söyleyeceğim derken bile saçmalıyorsunuz. Millet de utanma da kalmadı arkadaş.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların devlete de güveni kalmadı artık. Şu depremden sonra meclisten başlayıp herkese ahlak, dürüstlük dersi vermek lazım. 2 gündür hiçbir şeyden zevk almıyorum
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Canim kardeşim toplum çokmu durust,devlet olmasa idi bunu nasil yazacaktın,birde misafirlikten cikip ev sahibi olsaniz adımizi yazsaniz,buda bir durustluķ seni tenzih ederim,her taraf bozuldu,Camiye 1 tl.atanda diyaneti hocalari dürust olsa diyor,Camide elindeki telefonla nelerle ugrastigini Rabbim biliyor Allah (C.C.)buyuk vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR