OHAL kararnamesi resmen yayımlandı! İşte kritik kararlar

Olağanüstü Hal Kapsamında yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2023 13:56 GÜNCELLEME 11.02.2023 16:02 GÜNCEL
OHAL kararnamesi resmen yayımlandı! İşte kritik kararlar
OHAL kararnamesi resmen yayımlandı! İşte kritik kararlar

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnemesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikayet, itiraz gibi süreler, 6 Şubat'tan itibaren 6 Nisan 2023'e kadar durduruldu.

Kararnameye göre, hırsızlık ve yağma suçlarında gözaltı süresi, mahkemeye gönderilme süresi hariç 4 günü geçemeyecek. Savcı, gözaltı sürelerini üç gün uzatabilecek. OHAL ilan edilen yerlerde tutukluluğa itiraz ve tahliye talebi dosya üzerinden karara bağlanabilecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne göz alti direkt vurcaksin hapisdemi besleyek
    Cevapla
  • Afyon 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohal de yağmacı hırsızlara direkt ölüm ve inşaat molozlari içerisinde doğadaki hayvanlara da katkı saglanmali şehitlerimizle aynı toprağı haketmiyor kansizlar.
    Cevapla
  • Ccc 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerde vur emri olmalı ve asker sorumlu tutulmamali. Yagmacilar tutuklanmayip direk vurulmali
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    ohal oldumu idamı koyacaksın felaket bölgesinde yağma talan dolandırıcılık milleti galyana getirenleri provakatörleri kim olursa direk afet zedelere zaradan asacaksın bu zamanlarda bunu yapan soysuzların yaşama hakkı olmamalı
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok buyuk eksiklik var. Yurt disi cikis yasagi koymamislar. Bu bile eklenmemis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR