Euronews muhabirinin algı operasyonunu depremzede vatandaş çökertti!

Fransa merkezli Euronews, Elbistan'da çadırkentler kurulmasına rağmen bölgede çadır yokmuş gibi algı operasyonu gerçekleştirdi. Sosyal medya hesabından Euronews muhabiri Dilek Gül'e tepki gösteren depremzede, algı operasyonunu çökertti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2023 18:15 GÜNCELLEME 13.02.2023 18:15 GÜNCEL
Euronews muhabirinin algı operasyonunu depremzede vatandaş çökertti!
Euronews muhabirinin algı operasyonunu depremzede vatandaş çökertti!
  • Haber7

"Asrın Felaketi" olarak tabir edilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye bir yandan yaralarını sarmaya devam ediyor.

Ancak bazı yabancı medya kuruluşları, Türkiye'nin yaşadığı felaket üzerinden algı operasyonu başlattı. Deprem bölgesine gelen yabancı basın kuruluşları 'yerli' muhabirleriyle, felaketi fırsata çevirme çabasına girişti.

EURONEWS MUHABİRİNDEN ALGI OPERASYONU

Avrupa merkezli yayınlar yapan ve genel merkezi Fransa'da yer alan Euronews, deprem bölgesinde "Çadır yok" diyerek algı çalışması gerçekleştirdi. 

Elbistan'a gönderilen Dilek Gül isimli Euronews muhabiri, gerçekleştirdiği yayında, "Her yere çadırlar ulaşamadığı için buradaki halk çöp konteynırlarını birleştirerek üzerine de çarşaflar gererek bir şekilde kendilerini soğuktan korumaya çalışıyor." ifadelerini kullandı. 

DEPREMZEDEDEN TEPKİ! ALGI OPERASYONUNU ÇÖKERTTİ

Sosyal medyadan açıklama yapan Büşra Erden isimli vatandaş, kendisinin ısrarla orada kalmadığını söylemesine rağmen Euronews muhabiri Dilek Gül'ün yalan ifadeler kullandığını belirtti. Orada kalmadıklarını ifade eden depremzede vatandaş, muhabire şu ifadelerle videonun tamamını yayınlama çağrısında bulundu:

"Dilek Hanım, sizden ricam öncesinde ısrarla hayır orada kalmıyoruz dediğim kısımları da paylaşmanız. Bu acımızın içinde bunu manipüle etmeye çalıştığınızı düşüneceğim aksi halde… Tamamını bekliyorum videonun."

 Ancak bu çağrıya kulak tıkayan Euronews muhabiri Dilek Gül, vatandaşın çağrısını görmezden gelerek videonun tamamını paylaşmadı.

DEPREMZEDELERİN TÜP PATLAMASIN DİYE ORADA BEKLEDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Tevafuken orada bulunan Tuğrul Selmanoğlu'nun çektiği video kaydında vatandaşların orada bekleme nedeni ise takdir topladı.

Selmanoğlu'nun paylaştığı videoda vatandaş, ağır hasarlı binanın altında tüp deposu olduğunu belirtti. İş makinesinin enkaza müdahale etmesinden endişe duyduğunu belirten vatandaş, herhangi bir müdahalede patlamanın olmaması için orada beklediklerini ifade etti. 

AFAD, ELBİSTAN'DA ÇADIR KENTLERİ ÇOKTAN KURDU

Öte yandan Euronews muhabirinin videoyu paylaştığı 10 Şubat günü, Elbistan Belediyesi'nin çadırkentleri çoktan kurduğu öğrenildi.

Kurulan çadırkentleri göstermeyen muhabirin "vatandaşların çadırsız kaldığı ve çöp konteynırlarının yanına sığındığı" şeklinde algı yapması manidar karşılandı.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bütün kanı bozukları memleketlerine göndermek lazım
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavur uşagi kanallar memlekete fitne yaymak için geliyor sokmayin memlekete bu hainleri
    Cevapla
  • Bir öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin başına CHP zihniyetinden daha büyük bir felaket gelmemiştir.
    Cevapla
  • Diriliş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen bulun dövün
    Cevapla
  • Oya 1 yıl önce Şikayet Et
    Çadırı alıp sipikerin ağzına sokacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR