Kahramanmaraş detayı dikkat çekmişti! Simpsonlar dizisinin gerçeği ortaya çıktı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından ABD'li Simpsonlar çizgi dizisinde geçen bir sahne paylaşılarak çizgi dizinin depremi önceden bildiği iddia edilmişti. Diziyle ilgili gerçek ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2023 21:42 GÜNCELLEME 14.02.2023 21:44 GÜNCEL
Kahramanmaraş detayı dikkat çekmişti! Simpsonlar dizisinin gerçeği ortaya çıktı
Kahramanmaraş detayı dikkat çekmişti! Simpsonlar dizisinin gerçeği ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından ABD'nin Simpsonlar çizgi dizisinin bir bölümü gündem oldu. Dizinin ilgili bölümünde Kahramanmaraş depreminin önceden bilindiği belirtilerek, bu depremin çizgi filmde işlendiği öne sürüldü. Ancak Simpsonlar çizgi dizisinin gerçeği ortaya çıktı.

DEPREMLE İLGİLİ BULGU YOK

Yapılan incelemelerde Kahramanmaraş iddialarına kaynak olarak gösterilen sahnenin Simpsonlar’ın 16. sezonunun “Mobile Homer” isimli 13. bölümüne ait görüntüler olduğu tespit edildi. Dizinin 20 Mart 2005 yılında yayınlandığı fakat depremle ilgili herhangi bir ifadeye rastlanmadığı belirlendi. Dizide Türkiye ile alakalı sadece bir Türk bandıralı geminin olduğu, geminin üzerinde 'Ankara' yazdığı ve "Kahramanmaraş" denildiği görüldü.

DİZİDEKİ BÖLÜMÜN İŞLEYİŞİ

Simpsonlar dizisinde Lisa ve Bart Simpson karakterleri karavanla seyir halinde oldukları sırada kazayla bir gemiye düşüyor. 


Düşme esnasında birbirilerine sarılarak çığlık atıyorlar. Düştükleri geminin Türk bandıralı olması ve geminin üzerinde “Ankara” yazması dikkat çekiyor. Görüntüler incelendiğinde, Bart ve Lisa Simpson’ın karavanla üzerine düştükleri geminin bir yük gemisi olduğu anlaşılıyor.

Homer ve Marge Simpson, çocukların karavanla birlikte Türk bayraklı gemiye düştüğünü görmeleri üzerine Homer Simpson: “Türk gemisi için teşekkürler Tanrım! Oraya gidip çocukları alalım.” ifadesini kullanıyor.


 Marge Simpson'ın gemi kaptanına: “Çocuklarım geminizde kaldı. Geri dönün.” şeklinde seslenmesinin üzerine gemi kaptanı : “Ben çocuk göremiyorum. Hem 'Kuzeyde Bir Yer' dizisinin ilk sezon DVD’lerini Kahramanmaraş’a yetiştirmek zorundayız.” diyor.


Bölümün 19. dakikasının 5. saniyesinde Kahramanmaraş ismi geçiyor ancak depremle ilişkilendirilmiyor. Diyaloğun devamında ve sahnenin geçtiği 13. bölümün tamamı incelendiğinde depremle ilgili herhangi bir ifadeye rastlanmıyor. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Duran 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Çin'in Casus balonunu vurduktan sonra yine geçenlerde güya tanımlanamayan bir cisim düşürmüş hem de Alaska üzerinde yani çizgi filmi de geçtim adamlar her türlü mesaj veriyor. 11 Eylül kartı gibi vs... Korona ve diğer virüsler gibi filmler de göstermişler. Mesela 2012 Londra Olimpiyatları ritüelleri bu çizgi filmde de kapalı bir mesaj var daha önce de Komplo Teorisi diye filmde de depremler ve 17 Ağustos depremini bildikleri gibi ya bunlar önceden planlanmış ve zamanını bekliyorlardı.
    Cevapla
  • Gülağzer 1 yıl önce Şikayet Et
    Geminin adı Ankara değil "War of Ankara"
    Cevapla
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    oldu olacak bir de tarih saat verseler idi .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok bide açık açık biz depremi tetikledik deseylerdi adamların algısı bile niyetlerini ortaya koyuyor, niye bunlardan ickillenmiyosunuz anlamıyorum
    Cevapla
  • 6-7 ŞUBAT 1 yıl önce Şikayet Et
    6 şubat Maraş’a Kahraman, 7 şubatta Antep’e Gazi ünvanının verildiği tarih, depremin zamanlaması bile denk gelmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR