Son Dakika: YÖK Başkanı Özvar üniversite öğrencileri için yeni kararları açıkladı!

Son dakika haberi... YÖK Başkanı Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2023 16:13 GÜNCELLEME 17.02.2023 16:13 GÜNCEL
Son Dakika: YÖK Başkanı Özvar üniversite öğrencileri için yeni kararları açıkladı!
Son Dakika: YÖK Başkanı Özvar üniversite öğrencileri için yeni kararları açıkladı!

SON DAKİKA HABERİ: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası üniversitelerin bahar dönemindeki eğitim programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

YÖK Başkanı Özvar, depremden etkilenen öğrencilere ilişkin, şunları kaydetti:

"Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek. Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi."

İŞTE ALINAN KARARLAR!

  • Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek. 
  • Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.
  • Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.
  • Depremden etkilenen öğrenciler, uygulamalı programlarda, birinci derece yakınlarının ikamet ettiği şehirlerdeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 122 TÜMÜ
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitime karşıyım özel yurda bir dünya para verdik afet bölgesindeyim çocuğımun psikolojisi için okul açılsın istiyorum
    Cevapla
  • Aslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya tamamda bir karar nice insanlar nasil gonderiyor uzaktan fidenler gitti esyalar toplandi e yok uzaktan yon yuz yuze her okul yani ne diyim vik soz var alalh yardimcimiz olsun
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz çocuğun kaldığı evi boşalttık,2 ay sonra gidersek ev sahibi 3 katı kira isteyecek.bu dönem böyle geçmeli,seneye Allah c.c. ne derse o olur.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    11 ilde olan Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine bir dönem uzatma hakkı verilmeli
    Cevapla
  • Rize 53 1 yıl önce Şikayet Et
    Acilen bütün okullar online eğitim kararı alınmalı şu an kaos var
    Cevapla
  • Cino 1 yıl önce Şikayet Et
    Vakıf üniversitesinde okuyanlar zaten KYK da kalmıyorlar. Niçin online eğitime geçsinler. Çocuğum sağlık üzerine eğitim görüyor kadavra üzerinde uygulamalı eğitim yapması lazım. Yeğenim motor bölümünde okuyor uygulamalı eğitim yapması lazım. Şimdi nasıl olacak. Yurt sorunumuz yok, dersler ile ilgili böyle bir sıkıntılar varken niçin online eğitim olsun. Öyle çala, kalem yorum yapmayın. Bu işleri üniversitelerin kendilerine bırakın. Zaten pandemi dolayısıyla eğitim yeterince zarar gördü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR