Afetzedeler geçici kimlik belgelerini e-Devlet üzerinden alabilecek

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen vatandaşlar, kimlik kartı başvurusu yapmadan, geçici kimlik belgelerini e-devlet üzerinden alabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2023 15:53 GÜNCELLEME 18.02.2023 15:53 GÜNCEL
Afetzedeler geçici kimlik belgelerini e-Devlet üzerinden alabilecek
Afetzedeler geçici kimlik belgelerini e-Devlet üzerinden alabilecek

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremde kimliklerini kaybeden ve yeni kimlik çıkarmak isteyen vatandaşlar için açıklama yaptı.

Açıklamada, yeni kimlik başvurusuna gerek kalmadan, e-devlet üzerinden geçici kimlik belgelerinin alınabileceği bildirildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıklamasında, "Depremden etkilenen illerimizdeki afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini azaltmak amacıyla kimlik kartı başvurusuna gerek olmaksızın geçici kimlik belgelerinin e-Devlet üzerinden alınabilmesine olanak sağlandı. Geçici kimlik belgesini, depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan vatandaşlarımız yararlanabilecek. Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet’ten barkodlu alabiliyor" denildi.

e-Devlet'ten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay, yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli olacak.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni yapılan binalar. Ruhsat öncesi ve sonrası da denetlenmeli.. Adam yeni yaptığı bina içine ek duvar yapıyor ruhsat için denetime geldikten sonra yıkıyor.. Neden böyle bu ev diyorsun ruhsattan sonra bu duvarı kaldıracaz diyor... Balkon gibi göstyeriyor 75 cm bile yok gelen denetimci bunu göre göre izin veriyor.. Bunlardan onlarda sorumludur.. affedilmemeli..
    Cevapla
  • Osmaniyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmaniye'de insanlar yardım alabilmek için saatlerce bekliyor, depolar yardım malzemesi dolu, asker neden izin vermiyor, neden ihtiyacı olanlara dagıtılmıyor.
    Cevapla
  • Soner 1 yıl önce Şikayet Et
    İHTİYACA GÖRE VERMESİ LAZIM Bİ ZAHMET KARIŞMAYIN. İki güne gelen yardımı bitirip çoluk çocugu ortada mı bırakacaksınız.
    Cevapla
  • Alpertunga 1 yıl önce Şikayet Et
    23 yıldır çürük binalar, hırsız müteahhitler görmezden gelen yapı denetim firmaları ve belediyeler ile yetersiz mühendisler sayesinde yapılmaya devam etti. Bu organize suçtur ve cezası idam olmalıdır.
    Cevapla
  • Halim 1 yıl önce Şikayet Et
    ortalık sahtekarlarla dolu devlet yardımlar olsun mağdur olanlar olsun binalarıanı yaptıracaklar olsun kayıtları iyi tutulmalı haksızlık yapılmamalı
    Cevapla
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    e-devlet uygulamasının önemi bir kez daha ortaya çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR