Adıyaman'da yıkılan apartmanın müteahhidi yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Adıyaman Gölbaşı'nda depremde yıkılan Huzur Apartmanı'nın müteahhidi Yıldıray Varki, yurt dışına çıkma girişimi esnasında İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.02.2023 22:56 GÜNCELLEME 19.02.2023 23:33 GÜNCEL
Adıyaman'da yıkılan apartmanın müteahhidi yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı
Adıyaman'da yıkılan apartmanın müteahhidi yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yıldıray Varki, İsviçre'ye çıkış yapma girişimi esnasında İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Havalimanı Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Varki, emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talepli sevk edilecek.

HUZUR APARTMANINDA ÇOK SAYIDA VATANDAŞ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Varki'nin müteahhitliğini yaptığı Gölbaşı'ndaki Huzur Apartmanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılmış ve binanın enkazında çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti.

ADIYAMAN'DA YIKILAN BOZDOĞAN OTEL'İN ORTAKLARINDAN BİRİ İSTANBUL'DA YAKALANDI

Adıyaman'da depremde yıkılan Bozdoğan Otel'in ortaklarından Nazan Bağcı, İstanbul'da gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul Havalimanı'nda yapılan rutin kontrol çalışmaları sırasında kimlik bilgileri kontrol edilen bir kişinin, depremde yıkılan Bozdoğan Otel'in ortaklarından Nazan Bağcı olduğu belirlendi.

Yapılan incelemede Bağcı'nın, Adıyaman 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar doğrultusunda, "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçunda arandığı tespit edildi.

Gözaltına alınan ve yolcu karşılamak amacıyla havalimanına geldiği öğrenilen Bağcı, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

GAZİANTEP'TE DEPREMDE YIKILAN BİNANIN 2 MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI 

Gaziantep'te depremde yıkılan Emre Apartmanı'nın müteahhitleri Ali Emre ile Ahmet Yıldız tutuklandı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te, Cumhuriyet Başsavcılığının yıkılan binalara ilişkin soruşturması sürüyor.

Soruşturma kapsamında, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen kentte yıkılan Emre Apartmanı'nın 2 müteahhidi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen müteahhitler Ali Emre ile Ahmet Yıldız, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar taksitle ev almış. Valizdeki paralara el konulsun. Daire alan kişilere paraları geri verilsin. herkes banka borçlarını geri ödesin.
    Cevapla
  • alemin 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki bunlara iskan verenleri, yapı denetimine olumlu rapor verenleri, fay hattı üzerine çok katlı yapı için izin verenleri, yıkılacak binaları kontrol edip yıkmak yerine oturduğu yerden izleyen siyasetçileri nerede yakalayacaksınız?
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Olası kastdan yargılanmalarıni bekliyorum
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet fotoğrafını çeker bekler ama affetmez yakalar.
    Cevapla
  • yedi emirler 3 yıl önce Şikayet Et
    Mütait işe başlayana kadar en az 10 yerden yazılı izin alması gerekiyor....Kimlere rüşvet verip o izinleri almış araştırılmalı ve alayı kodesi boylamalı...Sadece inşaat firması sahibini tutuklamak yetmez....Sinek bitmez BATAKLIĞI kurutmalıyız....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR