Eylül'ü kurtaran itfaiye ekibi: Üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş!

Gümüşhane'den Adıyaman'a giden itfaiye ekiplerinin 30 saat sonra enkazdan kurtardığı Eylül İklim Bali'nin (10) anne- babasının, korumak için kızlarının üzerine kapandığı; bu sırada beton blokun altında kalıp, can verdikleri ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2023 09:53 GÜNCELLEME 22.02.2023 09:57 GÜNCEL
Eylül'ü kurtaran itfaiye ekibi: Üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş!
Eylül'ü kurtaran itfaiye ekibi: Üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş!

Küçük kızı kurtaran ekipte yer alan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, "Eylül'ün üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş. Annesi, depremde Eylül'ün üstüne kapanıp, kurtarmak için çabalamış; baba da onlara siper olmuş" dedi.

İtfaiye amiri Muhammet Aydın enkazda bulduğu kitap nedeniyle çok duygulandığını belirterek, "Kitaptaki gibi biz de giderken ağladık, dönerken ağladık" diye konuştu.

Gümüşhane Belediyesi itfaiye ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak için bölgeye gitti. Ekipler, Adıyaman'ın Malazgirt Mahallesi 1071 Sokak'taki 5 katlı binanın enkazından 30 saat sonra Eylül İklim Bali'yi sağ çıkardı, anne ve babasının ise cansız bedenlerine ulaştı. Tedavi görüp, taburcu edilen küçük kız, akrabasına teslim edildi. Ölen anne-babanın, korumak için kızlarının üzerine kapandığı, bu sırada beton blokun altında kalarak can verdikleri ortaya çıktı.

'YASTIK VEYA HALI SANDIK MEĞER ANNESİYMİŞ'

Eylül İklim Bali'yi kurtaran ekipte yer alan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, "Ses dinlediğimizde Eylül'ü duyduk. Eylül, 'Buradayım' diye bağırıyordu. Çalışmalarımıza başladık. Eylül'ün yüzüne zarar vermeyecek bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Enkazın ilk parçasını açtık, çocuğumuzun yüzünü gördük. Onun o gözlerinin parıltısını gördüğümüz zaman ekip olarak duygusal bir an yaşadık. Eylül'ün üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş. Annesi depremde Eylül'ün üstüne kapanıp, kurtarmak için çabalamış, baba da onlara siper olmuş. Anne ve babasının vefat ettiğini anlamaması için zarar görmemesi gerektiğini söyleyerek, Eylül'e yüzünü kapatacağımızı söyledik. İlk Eylül'ün annesini almak zorundaydık. Eylül'ün üzerinde olduğu için direkt onu aldık. Peşine babasını ona göstermeden Eylül'ü çıkardık" dedi.



'GİDERKEN AĞLADIK, DÖNERKEN AĞLADIK'

İtfaiye amiri Muhammet Aydın ise enkazda bulduğu kitap nedeniyle çok duygulandığını belirterek, "Kitabı enkazın altında çıkarırken buldum. 'Adıyaman'a Gelen De Ağlar Giden De Ağlar' adlı kitap. Bu kitabı, 3 vatandaşımızın cenazesini çıkardığımız enkazda bulduk. Kitap için müsaade istedik, manevi açıdan önem taşıyan küçük bir yerimiz var; oraya koyacağımızı söyledik. Göreve giden tüm arkadaşlarımızın imzasını kitaba koyduk. Bu kitap, bize çok duygulandırdı. Kitaptaki gibi biz de giderken ağladık, dönerken ağladık" diye konuştu. 

KAYNAK : DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • TÜRKİYE SEVDALISI 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremde can verenleri Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah Sağ kalanlara acil şifalar sabırlar versin Geçmiş olsun Türkiyem Allah yar yardımcımız olsun
    Cevapla
  • La ilahe illa Allah 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmet ve şefkat dolu ana baba nın makamı Cennettir.. Rabbim bu yavruyu onlara layık hayırlı bir kul eylesin.. onların da Şehadetlerini kabul etsin .. Âmin
    Cevapla
  • Üzgün Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerim hep doldu hep doldu , kahrolmayası yaşlar bi boşalmadı. Kendime kızıyorum az mı üzülüyorum diye şüphe ediyorum. Bi bağıra bağıra ağlayamadım evet ağlayamadım demek az üzüldüm başka nedeni var mı ? Şuan yazarkende doldu ...
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de okurken de ağladım, yazarken de ağladım. İnnalillahiveinnaileyhiraciğuun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR