Son dakika haberi: Malatya'da 5,6 büyüklüğünde depremden kötü haber geldi!

Son dakika... Malatya'da saat 12.04'te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 6,96 kilometre olarak açıkladı. AFAD Başkanı Sezer, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 110 kişinin yaralandığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2023 13:52 GÜNCELLEME 27.02.2023 16:10 GÜNCEL
Son dakika haberi: Malatya'da 5,6 büyüklüğünde depremden kötü haber geldi!
Son dakika haberi: Malatya'da 5,6 büyüklüğünde depremden kötü haber geldi!

Son dakika haberi... Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 6,96 kilometre olarak açıkladı. 

29 BİNA YIKILDI, 110 YARALI VAR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Şu an itibariyle yıkılan bina sayımız 29. 110 yaralı vatandaşımız var. 657 kişilik bir ekip arama kurtarma yağıyor. 2 binada arama kurtarma devam ediyor. 32 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları sonucu kurtardık" açıklamasını yaptı.

 

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi. Enkazdan bir kişi sağ olarak kurtarıldı. 

BAKAN KOCA: UMKE VE 112 ACİL EKİPLERİMİZ BÖLGEDE GÖREVDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5.6'lık deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Saat 12.04’te Malatya Yeşilyurt’ta 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerimizle irtibat halindeyiz. UMKE ve 112 ACİL ekiplerimiz bölgede görevde. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun." dedi.

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN DA SABAHA KARŞI SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.51'de deprem meydana geldi.

8,51 kilometre derinlikte kaydedilen sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

 İşte 27 Şubat Pazartesi günü yaşanan son depremler; 

KAHRAMANMARAŞ'IN EKİNÖZÜ İLÇESİNDE 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

2023-02-27 09:19:47 38.022 36.999 7.0 ML 4.3 Ekinözü (Kahramanmaraş)

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 147 TÜMÜ
  • Kanka44 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamu kurumlarında çalışan memurlar a mazeretsiz tayin veya 1 yıllık görevlendirme çıkmalı artık morel psikoloji kalmadı bir an önce deprem bölgesi dışına görevlendirme bile olur zemin biraz rahatlayan kadar.
    Cevapla
  • ramo abi 1 yıl önce Şikayet Et
    orada kim görev yapacak?
    Cevapla
  • ramo abi 1 yıl önce Şikayet Et
    orada kim görev yapacak?
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet levrock,sade medeniyeti degil dini, allahida unuttular.Birakalim,bakalim ne olucak sonlari.Allahdan ,bizden yardim beklemesinler.Mutaitlerin nasil iyisi oluyormus ? hepsi birbirileriyle sahtekarlikla yarisiyor, buna konkurenz deniliyor.Birde isin icine rüsvet girerse...hayir,birsey degisiceyine inanmiyorum sahsi olarak.Asagidan YUKARIYA kadar rüsvet batakligana saplanmis bir Systemden bahsediyorum,mutaitlerin hapis cezasi görmemeleri bu yazdiklarimin altini ciziyor.
    Cevapla
  • Bir kul 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ayrıntıyı asla görmek istemiyoruz. tabiki mütahitler sağlam zemine sağlam projeye uygun sağlam yapılacak bunda şüphe yok. Ama asıl mesele manen çökmüş din iman ibadet herşey bir kenara itilmiş işimiz gücümüz haram para pul iş güç olmuş .iyi hatırlayalım deprem öncesi fırsatçılıkla zam zam zam herkes bunun bir parçası olmuştu peki Allah ın "O'nun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez." (En'am, 6/59) ayetini nasıl anlayacağız. Evet özetle günahlar isyan haramlar diz boyu ve akıllanmıyoruz. Kayalarada yapsak evleri aklımızı başımıza alıp tevbe edip Allaha teslim olmak zorundayız. önceki toplumların neden helak olduğuna bir bakın. Yeniden bismillah ile dirilmek zorundayız.
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.Hala ahlaksızlıkta diretiyoruz.ibret almıyoruz Rabbim haddini bilen kendine çeki düzen veren kullarından olabilmeyi cümlemize nasip eylesin inşallah
    Cevapla
  • Malatya MEM 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne yapacaz arabada yatıp kalkıyoruz 1 yıl zaman gecermi işimiz çok zor çocuklar malatya dışında biz burda Allah sonumuzu hayr etsin bir an once mazeretsiz tayinlerin açılması lazım il dışı için
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapadokya da küçük bir işletme sahibiyim Malatya li bir ailemiz depremde Antalya dönüşü bir gün otelinizde misafir ettik sabah ailemiz le sohbetimizde dönüş yaptıkları ni binada eşyalarının olduğu nu onları çıkaracaklarını söylediler bir kaç gün daha kalmalarını devletimizin binaya girmeyi yasaklandığı söyledim bildiklerini ni ama girdiklerini söylemişlerdi yasak dinlenmiyormus hiç bişey candan önemli değil inşallah binalara girilmez rabbim yardımcıları olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR