İDDEF, her gün depremzedelerin yanında

İDDEF, deprem bölgesindeki şehirlerinde yardım seferberliğine tüm gücüyle devam ediyor. İDDEF, çadır kent ve konteyner evler ile birlikte ilçe, köy ve mezralara ulaşarak sıcak yemek, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini teslim ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2023 11:29 GÜNCELLEME 06.03.2023 11:29 GÜNCEL
İDDEF, her gün depremzedelerin yanında
İDDEF, her gün depremzedelerin yanında

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli toplam 11 ilde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzedelere yönelik büyük destek sürüyor. Bu kapsamda 6 Şubat 2023 gününden bu yana tüm gücüyle her gün sahada olan İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), 200 yardım tırı, 5 lojistik merkezi ve 600 saha görevlisiyle yaraları sarmaya devam ediyor.

AFAD koordinasyonuyla Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Adana illerinde çalışmalar yapan İDDEF, Genel Merkez Afet Masası, 30 şehirdeki temsilcilikleri ve kuruma bağlı dernekler ve gönüllüleriyle birlikte gece gündüz demeden her derde derman olmaya çalışıyor.

KAZANLAR AFETZEDE İÇİN KAYNIYOR

Sahadaki yardım çalışmalarını aksatmadan her gün sürdüren İDDEF, üç öğün çıkardığı 14 bin kişilik kahvaltı, ara öğün ve sıcak yemek başta olmak üzere gıda ve hijyen paketi, deprem acil yardım, zekat, fitre, kumanya yardımlarıyla birlikte afet çadırı ile konteyner mahalle kuruyor. Depremin ilk günü en yakın illerindeki temsilcilerinin deprem bölgesinde ulaştığı, ertesi gün İstanbul’dan ve diğer illerden yardım tırlarını hazırlayarak bölgeye yönlendiren İDDEF, yardımları aksatmadan devam ettiriyor. Farklı şehirlerde kurduğu aşevleri, butik çarşı ve lojistik merkezleriyle yaraları saran İDDEF, acil yardım araçlarıyla köy köy, mezra mezra afetzedelere ulaşarak ihtiyaca yönelik erzak kolisi, yakacak, ısıtıcı, battaniye ve kışlık kıyafet gibi malzemeleri teslim ediyor. 

İDDEF EKİPLERİ, ÇOCUKLARI SEVİNDİRİYOR

Depremlerden en çok etkilenen çocukların hüzün ve korkuyu yenmeleri, bir an olsun olumsuz etkiden çıkması için de çalışma yapan İDDEF, çocuklar gülsün diye şehir merkezi başta olmak üzere köy köy gezip oyuncak hediyesinde bulunarak, yiyecek ve içecek ikram ediyor. İDDEF, aynı zamanda çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenleyerek ekipleriyle birlikte oyunlar oynuyor ve çizgi film izliyor. 

BUTİK ÇARŞI 7'DEN 77'YE HERKESE HİZMET VERİYOR

İDDEF, ayrıca temel ihtiyaç malzemelerinin başında bulunan kışlık kıyafet için Kahramanmaraş’ta Butik Çarşı açtı. Butik Çarşı her gün depremden etkilenen vatandaşlara hizmet verirken, depremzedeler kazak, mont, giysi ve ayakkabı gibi birçok giyim ürününü günün her saatinde mağazada alışveriş yapar gibi seçerek alabiliyor.

KAYNAK : Haber7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR