Meteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında yurt genelinde çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı ve özellikle hafta sonu yağışın etkisini artıracağı belirtildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 08.03.2023 04:14 GÜNCELLEME 08.03.2023 09:08 GÜNCEL
Meteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!
Meteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yurt genelinde sağanak yağışlı havanın etkisini önümüzdeki günlerde göstereceği belirtilirken, çok sayıda ile uyarı yapıldı.

5 günlük hava tahmin raporunda ülke genelinde çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi.

DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ ETKİLİ OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışların görüleceğini, yağışların hafif ve orta kuvvetli olacağını kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin tahminleri paylaştı.

Önümüzdeki 3 gün boyunca deprem bölgesinde günün en yüksek sıcaklığının 18 ila 20 derece arasında değişeceğini ifade eden Tekin, "Deprem bölgesine baktığımızda hafta sonuna kadar deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışları göreceğiz. An itibarıyla yağışın kuvveti hafif ve orta düzeyde olacak. Özellikle hafta sonuna kadar baktığımızda Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kilis'te yağışları görmek mümkün olacak. Adana, Diyarbakır ve Şanlıurfa ise parçalı ve az bulutlu olacak" dedi.

Yağışın İstanbul, Ankara ve İzmir'i de etkisi altına alacağı ifade edilirken olası olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

8 Mart Çarşamba

9 Mart Perşembe

10 Mart Cuma

11 Mart Cumartesi

12 Mart Pazar

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Savaş Esentürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kar bitti artık he
    Cevapla
  • CemO 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyarılarınız boş, herhangi birinin hava tahmini meteoroloji kurumundan daha iyi
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi inşaallah
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    RAHMED Olur İNŞALLAH
    Cevapla