YKS için son dakika yeni karar! YÖK duyurdu...

Yükseköğretim Kurulu, üniversite adaylarının 17-18 Haziran 2023’de yapılacak YKS'de 12. sınıf ikinci dönem müfredatından muaf tutulmasına karar verdi. Yükseköğretim Kurulunun konuya ilişkin kararı ÖSYM’ye bildirilerek uygulamaya konuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2023 13:51 GÜNCELLEME 09.03.2023 13:57 GÜNCEL
YKS için son dakika yeni karar! YÖK duyurdu...
YKS için son dakika yeni karar! YÖK duyurdu...

Son dakika haberi... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) YKS ile ilgili yeni bir karar aldı.

Buna göre; 17-18 Haziran'da yapılacak sınavda, üniversite adayları 12'nci sınıfın ikinci dönem müfredatından muaf tutulacak.

YÖK'ün konuya ilişkin kararı ÖSYM’ye bildirilerek uygulamaya konuldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin sadece bölgedeki öğrencileri değil tüm Türkiye’deki ortaöğretim öğrencilerini etkilediğine işaret edildi. 

 Bu gerekçeyle YKS ile ilgili durum değerlendirmesi yapılarak bu kararın alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bilindiği üzere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarına giriş ve yerleştirme işlemleri, imkân ve fırsat eşitliğini sağlayacak tedbirleri de alarak Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılmaktadır.

Kurulumuz Kanun’un kendisine verdiği yetkiyi kullanmak suretiyle ülkemizde yaşanan bu olağanüstü şartları da göz önünde bulundurarak, ortaöğretim kurumlarında devam etmekte olan 12. sınıf ikinci dönemi öğrenimine ilişkin müfredattan öğrencilerimizi muaf tutarak 2023 YKS’de soru sorulmamasına karar vermiştir. Alınan karar ÖSYM’ye bildirilerek uygulamaya konulmuştur."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • EDA 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende bir hataylım yks sınavına başka illerde girme şansımız yok lütfeen çözüm bulun
    Cevapla
  • Feride 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremden dolayı annemi ,kız kardeşini, erkek kardeşini kaybettim . ÖSYM sınavı ertelemeli ek süre tanımalı benin gibi deprem mağduru öğrenci çok fazla yks sınavı konusunda diğer öğrencilerle bir tutulmamalıyız. Çünkü, aynı psikolojiyi diger yks öğrencileri ile yaşamadık .
    Cevapla
  • Fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem dolayısıyle 4 ilde yks yapılmayacak diye duyuruldu diğer illere gitme imkanımız yok malesef lütfen bu konuda başka bir çözüm bulunsun
    Cevapla
  • Eda Ayık 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bende bir hataylım başka illerde sınava girme şansımız yok lütfeen çözüm bulun
    Cevapla
  • Esma Meral 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde kabul etmiyoruz başvurular nasıl ertelendiyse sınav da ertlenmeli, ek süre verilmeli.
    Cevapla
  • Kübra Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremde mağdur olan öğrenciler için üniversitelerde ek kontenjan olmalı 2. Dönemin konularından herkes muaf olduğu için bu depremzedeler için bir ödül olmuyor diğer öğrenciler için bir avantaj oluyor. Fırsat eşitliği olmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR