Sosyal medyada depreme ilişkin provokatif paylaşım yapan 43 kişi tutuklandı
Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM), sosyal medyada depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 179 kişiden 43'ünün tutuklandığı bildirildi.
EGM'den yapılan açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerIendirilen 1165 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak ilgili birimlere gönderilmiş, 730 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatılmış, Cumhuriyet başsavcılıklarından alınan talimat doğrultusunda 179 şahıs gözaltına alınmış, 43'ü tutuklanmıştır."
Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan
— Türk Polis Teşkilatı (@EmniyetGM) March 13, 2023
. hesap yöneticisi tespit edildi,
'u hakkında adli işlem başlatıldı.
şahıs gözaltına alındı,
'ü tutuklandı.
Dolandırıcılık amaçlı internet sitelerinin kapatılması sağlandı. pic.twitter.com/aCF1W3sHia
Açıklamada, ayrıca depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşların iyi niyetlerini suistimal etmek amacıyla oluşturulduğu tespit edilen ve oltalama dolandırıcılığına yönelik hazırlanan 81 internet sitesinin kapatıldığı bildirildi.
Resmi kurumların adını kullanarak veya taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 sosyal medya hesabıyla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığı da aktarılan açıklamada, "deprem yardımı" teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 kripto varlık cüzdan adresinin tespit edilerek cüzdanların dondurulmasının sağlandığı bilgisi verildi.
-
Basar 3 yıl önce Şikayet EtEllerinize sağlık. Devlet olma budur. Bundan birinci derece yakınları da etkilensinBeğen
-
Misafir 3 yıl önce Şikayet EtBunlar vatan hainiBeğen
-
Serkan 3 yıl önce Şikayet Etİsmet inönünün kurdugu adaletten adalet olmaz en kısa zamanda adaleti kanunları deyiştirmek lazım yoksa daha çok devleti karalarlarBeğen
-
misafir 3 yıl önce Şikayet EtDeğiştirmek yazmayı bilmeyip, deyişmek diyen cahil gelmiş adalet anlatıyor. Azıcık beynin olsa o kadar tantana 43 kişi için miydi hepsi bu kadar adam için mi provakasyon diye interneti kapatmaya kalkıyorsunuz diye sorardı. Rahmetlik İsmet İnönü, at sırtında düşman kovaladı, gemiye binip ingiltereye kaçmadı. Nankör geldiniz nankör ve cahil gideceksiniz.Beğen
-
Ak Partili 3 yıl önce Şikayet EtAk Partinin Yapacağı İlk İş Ceza Kararlarını değiştirmeli Ne O Öyle Saklambaç Oynar Gibi Ceza Denetimli salıvermek, Ev hapsi vs. Kardeşim Deprem Bölgesinde Enkaz kaldırma Çalışmalarına Personel Lazım Gönderin Orada ÇalışsınBeğen
-
sisci 3 yıl önce Şikayet Etkolay gelsin emniyet güçlerimiz var olunuzBeğen Toplam 2 beğeni