Bunun adı nabza göre şerbet! Süleymancılara onay, Menzil cemaatine çirkin çifte standart

Altılı masa güdümündeki muhalif yayın organları, Millet İttifakı'nı destekleme kararı aldığı iddia edilen Süleymancılara müsamaha ile yaklaşırken, sandıktaki tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan Menzil cemaatini hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.03.2023 20:52 GÜNCELLEME 17.03.2023 21:41 GÜNCEL
Bunun adı nabza göre şerbet! Süleymancılara onay, Menzil cemaatine çirkin çifte standart
Bunun adı nabza göre şerbet! Süleymancılara onay, Menzil cemaatine çirkin çifte standart
  • HABER 7 - ÖZEL

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesinde partilerin ittifak görüşmeleri sürüyor. Kamuoyu araştırmacıları ve uzmanların genel kanaatine göre seçimlerin, AK Parti, MHP ve BBP bileşeninden oluşma Cumhur İttifakı ile CHP, İyi Parti, Deva Partisi, GP, SP ve DP'nin oluşturduğu altılı masa arasında geçmesi bekleniyor.

Siyasi oluşumların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve dernekler, kitlelerini yönlendirmek adına siyasi tercihlerini ortaya koymaya başladı. Bu doğrultuda önceki gün Menzil cemaatinin Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını duyurdu. Bu açıklama sonrası altılı masaya yakın muhalif medya, Menzil cemaatini yanlı ve ölçüsüz haberlerle hedefe koydu.

Menzil Cemaati'nden Cumhur İttifakı'na destekMenzil Cemaati'nden Cumhur İttifakı'na destek

TÖHMET ALTINDA BIRAKTILAR!

'Tekke', 'Tarikat', 'Zaviye' gibi argümanları ileri sürerek tek bir yerden emir almışçasına Menzil cemaatinin hocası Abdülbaki Erol'u çirkin göstermek için aynı fotoğrafını kasıtlı biçimde kullandı. Ancak muhalif medya benzer reaksiyonu Millet İttifakı'nı destekleyeceği ifade edilen Süleymancılara karşı göstermedi.

Muhalif T24, Menzil cemaatini töhmet altına bırakma pahasına 'tarikat', 'siyaset' ve 'ticaret' göndermelerini başlığa taşırken, Evrensel gazetesi, "Menzil tarikatından malumun ilamı: Seçimlerde Cumhur İttifakını destekleyecekler" ifadesini kullandı. 

Menzil cemaatinin kararını açıklamasının akabinde bu kez sosyal medyada bazı muhalif sayfalar üzerinden Abdülbaki Erol Hoca'nın aynı fotoğrafı arka arkaya paylaşıldı. Muhalif basın organlarının da cemaatle ilgili haberlerde bu fotoğrafı kullanması dikkat çekti.

Ancak muhalif medyanın Millet İttifakı'nı destekleme kararı aldığı iddia edilen Süleymancılar ve benzer yapılara yönelik iki yüzlü tavrı dikkatlerden kaçmadı.

İCMALCİ BAŞ'I DA GÖRMEZDEN GELDİLER

Diğer taraftan CHP'nin gün içerisinde Bağımsız Türkiye Partisi'ne ziyarette bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı genel merkezinde ziyaret ederek 'istişare' içerisinde olunduğunun mesajını vermişti.

2020'de hayatını kaybeden Haydar Baş'ın kurduğu BTP de dini tarafıyla öne çıkan bir yapı... Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB), 2019 yılında yayınladığı "Dini-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dini-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dini Yönelişler" başlıklı raporda, BTP'nin arka planında yine Haydar Baş'ın yer aldığı ve kendisini 'Şeyh' olarak ilan ettiği İcmalcilere dikkat çekiliyor.

Raporda Haydar Baş'ın Şiiliğe kayan eğilimi hakkında, “Başlangıç itibariyle, Kadiri-tasavvufi çizgide bir din anlayışına sahip olduğu izlenimi veren Baş’ın, özellikle son dönemde yazdığı eserlerde, yazılı ve görsel medyaya yansıyan görüşlerinde Şii vurgulu söylemlerin ön plana çıktığının gözlemlendiği” ifadelerine yer veriliyor.

Fakat muhalif yayın organlarının, Süleymancılar örneğinde olduğu gibi Haydar Baş'ın kendini 'Şeyh' ilan ettiği harekete yönelik bugüne kadar hiçbir olumsuz söylemde bulunmaması dikkat çekti. Menzil cemaati aleyhinde yürütülen çifte standart ise geniş kitlelerin tepkisini çekti.

KAYNAK : Haber7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 555 TÜMÜ
  • Mümin 3 hafta önce Şikayet Et
    CHP:din düşmanı
    Cevapla
  • Gün Olur Asra Bedel 11 ay önce Şikayet Et
    Toprağa elif-be çizerek kuran öğretmeye çalışan, jandarma gelirken sopayla toprağı karıştırıp oyun oynuyormuş gibi yapan bu millet, CHP zihniyetini unuttu mu zannediyorlar? Güya namaz kılıp, namazda birbirlerine tekme atan, kemerle vurup kahkahalar atan Marksist-Bölücü örgütün katliamlarını unuttu mu zannediyorlar? Unutan mayası bozuklara Allah selamet versin ama Türk milleti unutmadı.
    Cevapla
  • Ali Asker 3 hafta önce Şikayet Et
    unutanları allahta unutsun
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    chp ezelden ebede müslümanlara öfkelidir zaten. Bizansın çocukları haçlı artıkları.
    Cevapla
  • yılmaz 11 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan gelmeden önce , rahat bir eğitim vermeezdiniz korkarak kuran okuturdunuz, arapça kitalarını saklardınız. şimdi o kadar azdınız ki bu rahatlığı getiren adamı münafık ilan ettiniz. yazıklar olsun sizin gibi düşünenlere. ilahi tokat sükeymancılar için yakındır. eğer tövbe edip düzelmezlerse.
    Cevapla
  • Cezmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Değişik renk takke ve başörtü bağlama şekilleri ile garip bir mesaj veriyorlardı zaten kimin ne olduğu belli olsun bakalım bu seçim Ak ile Karanın seçimi olma yolunda ilerliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR