Leylekler Arnavutköy'de mola verdi

Avrupa'ya göç eden leylekler sürüler halinde Arnavutköy'de mola verdi. Baharın müjdecisi olan leylekler, çimenlik alanlarda güzel görüntüler oluşturdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2023 12:24 GÜNCELLEME 18.03.2023 12:52 GÜNCEL
Leylekler Arnavutköy'de mola verdi
Leylekler Arnavutköy'de mola verdi

Güneyde kışı geçiren leyleklerin, Avrupa ve Asya'nın kuzey ülkelerine dönüş yolculuğu başladı. Leyleklerin göç güzergahında bulunan İstanbul'un semalarında binlerce leylek belirdi. Leylekler göç güzergahlarından biri olan İstanbul'da çimenlik alanlarda dinlenmek için mola verdi. Arnavutköy Bolluca Mahallesi'nde çimenlik alanlara konan leylekler güzel görüntüler oluşturdu. Baharın müjdecisi olan leylekler İstanbul'un birçok noktasında görüldü. 

"LEYLEKLERİN GELMESİYLE BAHARIN BAŞLANGICI OLDUĞUNU ANLIYORUZ"

Mahalle sakinlerinden Tekin Karakaya, "Her sene Mart'ın 17'sinden sonra leylekler buraya göç ederler. Sürü halinde buralarda uçuyorlar, çok yoğunluk oluşturuyorlar. Buralardaki yeşillik, ormanlık alanlarda geziyorlar. Ondan sonra gidiyorlar. Kaç gün kaldığını bilmiyorum. Çok güzel görüntü oluştururlar. Onları görmek çok güzel çocuklar da dahil herkes seviniyor. Bu leyleklerin gelmesiyle beraber baharın başlangıcı olduğunu anlıyoruz" dedi. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Dibinibulan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden yemyeşil tarlada çimende çadırlarda gelincik gibi olurlardı.Cok güzeldi ilk gördüğümde çok şaşırmıştım.simdi hiç görünmüyor.
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kışı gördümü ki baharı bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • one world 1 yıl önce Şikayet Et
    saat gibi isliyorlar mübarekler.. buda ALLAHIN bir mucizesi.. her yil ordan oraya nasilda üsenmeden bikmadan yapiyorlar.. sübhanALLAH..
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok erken geldiler sanki. Bu da kuraklığın artacağına işaret olabilit maalesef. Hayırlısu olut inşaallah
    Cevapla
  • kırımlı 1 yıl önce Şikayet Et
    hâlâ konacak yer buluyorlar demek ki. inşaallah devam eder.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR