Depremzede öğrenciye okula kayıt için başörtüsü zulmü... Bakan Bozdağ'dan çok sert tepki!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Eskişehir'de bir okul müdürü, kayıt için başörtüsünü çıkarmayı reddeden depremzede öğrencinin okula kaydını yapmamaya cüret etmiş. Bu hadise; hukuk tanımamazlıktır, ilkelliktir ve çağdaş yobazlıktır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2023 09:50 GÜNCELLEME 22.03.2023 11:56 GÜNCEL
Depremzede öğrenciye okula kayıt için başörtüsü zulmü... Bakan Bozdağ'dan çok sert tepki!
Depremzede öğrenciye okula kayıt için başörtüsü zulmü... Bakan Bozdağ'dan çok sert tepki!

Son dakika haberine göre Eskişehir'de yaşanan depremzede öğrenciye karşı uygulanan başörtüsü zulmü başörtüsünün anayasal güvence altına alınması gerektiğinin bir örneği olarak kayıtlara geçti.

Bakan Bozdağ, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitim ve öğretim, kamu hizmetlerine girme ve siyasi faaliyette bulunma hak ve hürriyetlerini kullanmaları Anayasa ve kanunlara rağmen yıllarca haksız bir biçimde engellenen başörtülü kadınlara yapılan her türlü ayrımcılığı sona erdirdik, haksızlığı bitirdik, zulmü kaldırdık. Buna rağmen maalesef Eskişehir'de bir okul müdürü, kayıt için başörtüsünü çıkarmayı reddeden depremzede öğrencinin okula kaydını yapmamaya cüret etmiş. Bu hadise; hukuk tanımamazlıktır, haksızlıktır, ilkelliktir ve çağdaş yobazlıktır. AK Parti iktidarında hiçbir güç ve hiçbir kimse, başörtülü kadınların eğitim ve öğretim hak ve hürriyetini kullanmasını engelleyemez, başörtüsü zulmünü hortlatamaz, yeniden ikna odaları kuramaz, ilkel 28 Şubat zihniyetini uygulamaya koyamaz, yobazlığa cüret edemez" ifadelerini kullandı. 

28 Şubat'ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu'nun başörtü düşmanlığı ortaya çıktı28 Şubat'ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu'nun başörtü düşmanlığı ortaya çıktı

Milli Gazete 28 Şubat'ı 2 gün sonra hatırladıMilli Gazete 28 Şubat'ı 2 gün sonra hatırladı

KAYNAK : DHA, Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 227 TÜMÜ
  • ROQİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Okul adamın değil mi, istediğini alır istediğini almaz size ne???
    Cevapla
  • Hüsamettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptırım var mı Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok okul müdürü hakkında yasal ne gibi işlem yapılabilir
    Cevapla
  • Mü'min hep darda. 1 yıl önce Şikayet Et
    Haksızlık zülmü bitmedi ki, devam ediyor du zaten. Benim başıörtülü 2 üni.mezunu kızım defala mülakatta elendi. Onun yerine daha düşük puanla lise mezunu alındı hem de kamu alımlarında. Özel sektörde ise başı örtülü biri nerdeyse hiç tercih edilmiyor. En dindar geçinenlerin bile tercihleri başı açık olanlar oluyor. Dayısı ve büyük yerden referanslı olanlar müstesna. Haksızlık zulümdür.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden başladılarsa birde iktidar olduklarını düşünün.Okullarda çok böyle idareciler.El altından yapacaklarını yapıyolar.Hatta iftar vaktinde kurs planlaması bile yapabiliyorlar.
    Cevapla
  • H öztan 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı masa zihniyeti bu fetö PKK müslüman düşmanı CHP irancı saadet kindar küskünlerle tam bi takım olmuşlar.Rabbim sen bunlara fırsat verme neslimizi bunların eline düşürme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR