Son dakika: Kahramanmaraş'ta korkutan deprem! AFAD'dan ilk açıklama...

Son dakika haberi... AFAD, saat 12:19'da merkez üssü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2023 13:02 GÜNCELLEME 23.03.2023 13:41 GÜNCEL
Son dakika: Kahramanmaraş'ta korkutan deprem! AFAD'dan ilk açıklama...
Son dakika: Kahramanmaraş'ta korkutan deprem! AFAD'dan ilk açıklama...

Son dakika haberi... AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; 5.3 büyüklüğündeki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Bu depremin hemen ardından 12:23'te 4.0, 13:04'te ise 4.2 büyüklüğünde deprem yaşandı. 

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 12.19 sularında meydana gelen deprem çevre Adana ve Osmaniye başta olmak üzere birçok çevre ilden hissedildi.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN İLK AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem sonrası yaptığı açıklamada olumsuz bir durumun bulunmadığını açıkladı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer'in açıklamaları şu şekilde;

Kahramanmaraş ilimizin Göksun ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki artçı deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

CNN Türk Deprem Danışmanı Prof Dr. Şükrü Ersoy, Kahramanmaraş'taki son depremi değerlendirdi. Ersoy'un değerlendirmesi şu şekilde:

"BU BİR ARTÇIDIR, NORMAL SAYILABİLİR"

Maraş bölgesinde art arda depremler zaten oluyor. Artçı depremler çevresinde ele alınmalı.4'ün üzerine çıkabileceğini söylemiştik. 5.3 normal sayılabilir. Büyük ihtimalle bu bir artçı. 6'ya kadar artçılar rahat çıkabilir. Ana şoklar çok büyük. Hep 4 büyüklüğünde gitmeyecek. Zaman zaman büyük depremler olabilir 5.3 gibi. Yorgun olan binalar, hasarlı binalar 5.3'te gidebilir. Bina yıkılmadan, enkaz haline gelmeden önce etrafının çevrilmesi gerekiyor. 5.3'lük Deprem sokakta bile rahatlıkla hissedebileceğiniz bir deprem. 5.3'lük bu deprem can kaybına bile neden olabilir. Sığ depremlerin enerjisi yüzeyde daha çok hissediliyor. Daha şiddetli oluyor etkisi. 7 kilometre olması önemli.

"HERHANGİ BİR YIKIM YA DA YARALI İHBARI GELMEDİ"

DHA Muhabiri Ömer Koç, Kahramanmaraş Göksun'daki 5.3'lük depremin ardından bölgedeki son durumu paylaştı. Ömer Koç'un aktardıkları şu şekilde:

İlk tespitlere göre yıkım ya da yaralı ihbarı gelmedi. Yüzeye yakın olması nedeni ile çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar paniğe kapıldı. Biz merkezdeyiz, haliyle burada da hissedildi. İnsanlar dışarıda şu an. Panik hali geçti. Araçlar normal seyrinde ilerliyor, Trafik yok.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    oralar paramça oldu bişey kaldımıki olumsuz bişey yaşansın rabbim tekrar yaşatmasın...
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kur'anı Kerimde geçen nasuh tövbesi şart.
    Cevapla
  • Emeklidur 1 yıl önce Şikayet Et
    Elli gündür kabus içerisinde yatıp kalkıyoruz.Her an yeniden olabilir düşüncesindeyiz.Evler,binalar artık eski sağlamlığında değil.Allah sonumuzu hayreylesin.Kimsenin başına vermesin.Bir daha da böyle şey yaşatmasın.Dualarınızı esirgemeyin.
    Cevapla
  • DEPREM 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar çok sallanıyoruz ki sürekli başdönmesi hissi yaşıyoruz. Küçük ve sık sık depremler devam ediyor maalesef. Rabbim korusun bu günlerin hürmetine
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Riza 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun.Evimizi terkettik üzerine yokluk Rabbim bizleri bu büyük sınavdan geçmeyi ramazan ayında nasip eylesin...Deprem ev yok üzerine ramazan psikoloji alt üst bu arada tüm TURKİYEYE ve KONYA halkına TEŞEKKÜRLER.Yurtta kalıyoruz tüm halk iyi ilgileniyor bizden
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan psikolojisi deyince içim ezildi. Evsiz barksız sevdiklerinizin acıları mallarınızın kaybı her şey çok büyük bir acı ama Ramazan kalbe şifadır size daha bir şifa olsun. Rabbim sizlere ülkemize acıları olan tüm kardeşlerimize sabrı Cemil versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR