Nesli tükenme tehlikesi altında! Gümüşhan'de ortaya çıktı...

Gümüşhane’de köy evinin bahçesine kadar gelen vaşak, cep telefonuyla görüntülendiğini fark edince hemen bölgeden uzaklaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2023 12:12 GÜNCELLEME 26.03.2023 12:51 GÜNCEL
Nesli tükenme tehlikesi altında! Gümüşhan'de ortaya çıktı...
Nesli tükenme tehlikesi altında! Gümüşhan'de ortaya çıktı...

Türkiye’de kedigiller familyasının en büyük kedi türü olan ve "ormanların hayaleti" olarak adlandırılan vaşak, Gümüşhane’de bu kez bir köy evinin bahçesinde kameralara takıldı.

Geçtiğimiz aylarda Kelkit ilçe merkezinde bir mobilya dükkanına giren ve o anların anbean kameraya kaydedildiği vaşak, bu kez de merkeze bağlı Yeniyol köyünde görüldü. Köyde din görevlisi olarak görev yapan İbrahim Nar’ın evinin bahçesine gelen vaşak, avlu kapısının oradan etrafı gözlemeye başladı.

Vaşağı kapıdan dışarıya çıkarken fark eden Nar, ses yapmadan geri dönüp penceren o anları cep telefonu kamerasıyla çekmeye başladı. Bir süre sonra pencerenin açılma sesini duyan vaşak, hemen bölgeyi terk etti.

Ormanların iç kısımlarında ve dağlık bölgelerde yaşayan ve sadece et tüketen vaşağı ilk kez gördüğünü kaydeden İbrahim Nar, pencereyi açmak isterken çıkan sesi duyan vaşağın hızla kaçtığını ve bir daha gelmediğini söyledi. 

KAYNAK : İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar güzel yaratılmış.
    Cevapla
  • Bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    Korumak lazım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR