İçişleri Bakanlığı duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi!

Hakkari’de başlatılan Eren Abluka Sonbahar Kış-5 Uzm.J.III.Kad.Çvş. Durmuş Ali Uzun operasyonu çerçevesinde, PKK terör örgütü üyesi 4 şahıs etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2023 16:23 GÜNCELLEME 29.03.2023 16:47 GÜNCEL
İçişleri Bakanlığı duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi!
İçişleri Bakanlığı duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi!

İçişleri Bakanlığı tarafından, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Buzul Dağları, Alandüz bölgesinde Eren Abluka Sonbahar Kış-5 Uzm.J.III.Kad.Çvş. Durmuş Ali Uzun operasyonu gerçekleştirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı desteğinde, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando, J-SİHA, Atak Taarruz Helikopteri destekli gerçekleştirilen operasyonda, 2'si kadın, 2'si erkek olmak üzere 4 PKK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Kırsalda gerçekleşen arazi arama tarama faaliyetlerinde PKK/KCK terör örgütüne ait sözde kamp alanı ile silah deposunda, 1 adet Doçka tabir edilen 14 milimetre çapta KPWT uçak savar silahı, 1 adet Doçka uçaksavar silahı yedek namlusu, 4 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, bin 11 adet çeşitli çap ve ebatlarda fişek, 8 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet sabit telsiz, 1 adet radyo, 1 adet 6'lı güneş paneli ve çok sayıda EYP yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

KAYNAK : İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüh ya, millet ittifakı dört oy daha kaybetti.
    Cevapla
  • 1071 vatan bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    3 ile 5 ike olmaz bu temizlik sayın cumhurbaşkanımız sirilanka usulu toptan temizlik şart idam dahil ben şunu düşünemiyorum kendini yok etmek isteyen başka bir devlet varmı aben bölücülere hainlere hertürlü yardım yapan parasal kültürel
    Cevapla
  • İbram 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk duyurulur
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sayılarını artırsın inşallah.
    Cevapla
  • metintokat 1 yıl önce Şikayet Et
    moralim düzeldi.sagolun varolun aslanlarım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR