İBB bunu yapmayı bile akıl edemedi! 'Parçalatılan metrobüs'te de sınıfta kaldılar

İBB'ye ait metrobüsün iş makinesiyle parçalatılması vatandaşların tepkisine neden oldu. İBB, metrobüsün hurda olduğunu savundu. Ancak birçok belediye atıl durumdaki otobüsleri depremzedelerin kullanımı için afet bölgesine gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2023 15:33 GÜNCELLEME 01.04.2023 16:14 GÜNCEL
İBB bunu yapmayı bile akıl edemedi! 'Parçalatılan metrobüs'te de sınıfta kaldılar
İBB bunu yapmayı bile akıl edemedi! 'Parçalatılan metrobüs'te de sınıfta kaldılar
  • Haber7 – ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir metrobüsün iş makinesi tarafından parçalandığı görüntüler ortaya çıkmıştı. Parçalanma görüntüleri, israfa sebep olduğu eleştirisiyle kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

HURDAYA AYRILDIĞI AÇIKLANDI

Konuyla ilgili İBB’den yapılan açıklamada metrobüsün hurdaya ayrıldığı ve taşınması için parçalandığı belirtildi. 2007 ve 2008 yılında Hollanda’dan alınan aracın verimsiz olduğu ve yedek parçasının bulunmadığı, bu nedenle hurdaya ayrıldığı öne sürüldü. Hurdaya ayrılan metrobüsün Makine Kimya Endüstrisi tarafından taşınma öncesi parçalandığı belirtildi.

DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLEMEZ MİYDİ?

İBB’nin açıklamasının ardından hurdaya ayırdığı ve geri dönüşüm için Makine Kimya Endüstrisi'ne verdiği metrobüs ile ilgili tartışmalar başka bir boyut kazandı.

Belediyeler arasında en büyük bütçeye sahip olmasına rağmen çadır ve konteyner yardımında da yetersiz kalan İBB, metrobüsü parçalatması eleştiri konusu oldu.

İBB'nin hurdaya ayrılan metrobüsleri neden deprem bölgesine göndermediği ise merak konusu oldu.

Deprem bölgesindeki İBB ve ABB gerçeği! Rapor ortaya çıktı...Deprem bölgesindeki İBB ve ABB gerçeği! Rapor ortaya çıktı...

ATIL OTOBÜSLER DEPREMZEDELER İÇİN DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Birçok belediye, atıl otobüslerini depremzedeler için mobil aşevi, berber, duş, çamaşırhane, klinik gibi alanlara çevirdi.

İşte o dönüştürülüp deprem bölgesine gönderilen otobüslerden bazıları:

EGO OTOBÜSLERİ DUŞ, ÇAMAŞIRHANE VE BERBERE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), depremzedelerin sorunlarına çözüm bulmak için EGO Genel Müdürlüğü’ne ait kullanım ömrünü tamamlamış 10 tane otobüsü duş kabini, çamaşırhane, berber gibi ihtiyaç duyulan alanlara çevirdi. ABB, Kahramanmaraş’a 100 kişilik duş alanlarına dönüştürdüğü otobüsleri deprem bölgesine gönderdi.

ESHOT OTOBÜSLERİ BARINMA ARACINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplam 100 yatak kapasiteli 10 körüklü otobüsü gezici barınma aracına dönüştürerek afet bölgesine gönderdi.

HURDA OTOBÜS MOBİL KONAKLAMA ARACI OLDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin hurda otobüsten tasarlanan afet aracı, bölgede bulunan itfaiye ekiplerine konaklama yeri oldu. Araç yaklaşık 2 yıl önce doğal afet konaklama aracı olarak tasarlanmıştı.

KAYSERİ, İZMİR, KONYA, ESKİŞEHİR VE ISPARTA’DAN MOBİL DİŞ KLİNİĞİ

İlk günden itibaren dur durak bilmeden çalışan Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşlar için Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı hazırlayarak kullanıma sundu.

Isparta Belediyesi de benzer bir uygulamaya imza atarak toplu taşıma araçlarından birisini Ağız ve Diş Sağlığı Mobil Diş Kliniğine dönüştürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, bir mobil klinik ile konteyner ameliyathane hazırladı. Dönüştürülen otobüs, deprem bölgesinde sağlık hizmeti veren Eşrefpaşa Belediye Hastanesi ekibinin kullanımına sunulduğu belirtildi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türk Dişhekimleri Birliği, Eskişehir Diş Hekimleri Odası ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğinde hazırlanan Mobil Diş Kliniği aracı, depremzede vatandaşlara hizmet veriyor.

MOBİL AŞEVİ DEPREMZEDELERİN HİZMETİNE SUNULDU

Balıkesir’in Havran Belediyesi, mobil aşevine dönüştürdüğü otobüsle Ramazan ayı boyunca kırsal ve merkez mahalleleri dolaşarak vatandaşlara iftar hizmeti sunuyor.

ÇOCUKLAR İÇİN MOBİL KÜTÜPHANE

Beyoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait atıl durumdaki bir belediye otobüsünü mobil kütüphane olarak tasarladı. Otobüse kitap rafları monte edilerek okuma bölümleri oluşturuldu. Kütüphane resimleri ile dış kaplaması yapılan 5 bin kitaplık mobil kütüphane, farklı yaş gruplarındaki depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı deprem bölgesine çok sayıda gezici kütüphane gönderdi.

'ÇOCUK OYUN OTOBÜSÜ' MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU

Osmaniye Belediyesi, depremzede çocuklar için bir aracı “Çocuk Oyun Otobüsü”ne çevirdi. Çocuk Oyun Otobüsü, afet sonrasında çocukların motivasyon kaynağı olması için yollara düştü.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 131 TÜMÜ
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    hiçbir şey yapamadın otobüsün camlarını alsan o bile bir fayda...
    Cevapla
  • GENÇTÜRK 11 ay önce Şikayet Et
    Ey Allahım sen insanlara akıl verirken bu adamlar hangi çakallıklarla uğraşıyordu acaba insan mal olsa bunu yapmaz mal bile et verir süt verir.
    Cevapla
  • Kartal gözü . 11 ay önce Şikayet Et
    Motoru calısmıyorsa .çekerek demi yürümüyor .depremzedeler e as evi barınak depo vs en az 25 ranza alır yatacak yer olur her şey olur .beyin olmayınca ancak .parçalamak geliyor akıllarına .hep hükümetin belediyeleri deprem bölegesinde CHP nin belediyeleri hurdaya ayırdıgı otobüsleri dahi çekici ile deprem zedelere ulastıramayacak kadar zavallı
    Cevapla
  • Evet 11 ay önce Şikayet Et
    pkk ya gidecek diyin verirler o zaman,dhpkc ye verirler.ama bu millet kullanmasın yeterki akp kaybetsin
    Cevapla
  • Kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Aklı hizmette olmayanın davası yıkım olur ne bekleniyorki bunlardan.Bir deneyelim diye istabulu kimlere teslim etmiş istanbullu burda sadece istanbulu yönetenlerde degil bunlara oy verenlerinde vebali var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR