Yine ve yeniden! CHP'li belediyeden konut beklerken anıtla karşılaştılar

İzmir depreminin ardından 6 ay önce deprem konutları için temel atan ancak bir kat bile çıkamayan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi 2.5 yılda sadece deprem anıtı dikti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2023 14:15 GÜNCELLEME 05.04.2023 14:15 GÜNCEL
Yine ve yeniden! CHP'li belediyeden konut beklerken anıtla karşılaştılar
Yine ve yeniden! CHP'li belediyeden konut beklerken anıtla karşılaştılar

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedeler için uygulamaya koyduğu Halk Konut Projesi kapsamında vatandaşlara belli bir ücret karşılığında konut yapma kararı almıştı.

Bayraklı'da 15 Ocak'ta Dilber Apartmanı temel atma töreninde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir belediyemiz öncülüğünde bir kooperatifleşme mantığı ile depremzedelerin en uygun koşullarda konut sahibi olma imkanı sağlandı" diyerek, konutların para karşılığında yapıldığını söyledi.

800 BİN LİRAYI BULAN ÖDEMELER ALINDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir ilçesinde 6 ayda sadece temel atabildiği Aktepe kentsel dönüşüm projesi için de vatandaşlardan bugüne kadar 800 bin lirayı bulan ödemeler alındı.

Örnekköy'de yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi de tam bir muamma. 130 konut ve 13 işyerinden oluşan birinci etap eski başkan Aziz Kocaoğlu döneminde tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildi. Toplam 1134 konut ve 74 işyerini kapsayan 2, 3 ve 4 etap inşaat çalışmaları ise sürüyor.

Vatandaş Fatih Sağlam, "2020 yılı Ekim ayında yaşanan depremde Bayraklı'da oturduğumuz ev yıkıldı. Büyükşehir bizi Uzundere'deki konutlara yerleştirdi. Aradan geçen 2.5 yıllık süreçte defalarca bize çıkın dedi, tebligat gönderdi. Çıkmayınca da konutları satma kararı aldı. Sayın Kılıçdaroğlu Kahramanmaraş merkezli depremde evleri yıkılanlara ücretsiz konut yapacağını ifade ediyor. Bizler de depremzedeyiz. Kılıçdaroğlu'nun partisine mensup CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi madem konutları satışa çıkardı, bize yani içinde oturan depremzedelere satsın ya da bizlere de ücretsiz konut yapsın." açıklamasında bulundu.

"İzmir Depreminde Bayraklı'da oturduğumuz ev yıkıldı." diyen Tülay Yurtseven ise "Enkaz altında kalan biri 21 diğeri 10 yaşında iki kızım AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Deprem sonrası ayağımızda çorabımız dahi yoktu. Sokakta kaldık, çok zor günler geçirdik. 25 gün çadırda kaldıktan sonra büyükşehir bizi Uzundere'deki konutlarına yerleştirdi. Bir tarafta Sayın Kılıçdaroğlu Kahramanmaraş depreminde evi yıkılan vatandaşlar için ücretsiz konut yapacağını söylüyor öte yandan aynı partiye mensup Tunç Soyer bizleri oturduğumuz evlerden kapı dışarı etmek için konutları satışa çıkarıyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Sabah / Ceyhan TORLAK - Ertan GÜRCANER
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 189 TÜMÜ
  • Yazik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar izmirde 10 tane apartmanı yapamadılar kalkmışlar 20 bin bina yıkılan yerdeki şeyleri eleştiriyorlar bunların arkasından gidenler var ah ah
    Cevapla
  • Bir emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Izmir e kunut değil heykel lazım izmir dedin mi çöp çamur büyük ķöy izmire bu yakışır yola devam etsinler
    Cevapla
  • Mesut tokuç 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir e akp giremez diye haykıran o kokoşa sorun neden hala bitmediğini o evlerin.
    Cevapla
  • Vatansever! 1 yıl önce Şikayet Et
    OLSUN İZMİR'iN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇAR! BU ONLARA YETER!
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendin ettin kendin buldun gül gibi sararıp soldum İzmir. Bu kafayla devam edin siz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR