Meclis ne zaman açılacak? TBMM seçim tatiline girdi mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçim tatiline girdi. Meclis'in ne zaman açılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. TBMM kapanmadan önce TBMM Genel Kurulu'nda Kişisel Verileri Koruma Kurulu ve Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna üye seçimi gerçekleştirildi. Peki Meclis ne zaman açılacak? TBMM seçim tatiline girdi mi?

ABONE OL
GİRİŞ 07.04.2023 17:10 GÜNCELLEME 07.04.2023 17:11 GÜNCEL
Meclis ne zaman açılacak? TBMM seçim tatiline girdi mi?
Meclis ne zaman açılacak? TBMM seçim tatiline girdi mi?

Meclis ne zaman açılacak sorusu internette araştırılıyor. TBMM tatile girmeden önce birçok konu konuşuldu ve yeni kararlar alındı. 14 Mayıs 2023 seçimi öncesinde Meclis kapandı. Peki Meclis ne zaman açılacak? TBMM seçim tatiline girdi mi?

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçların YSK tarafından açıklanmasından sonraki üçüncü gün saat 14.00'te yeniden açılacak.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN UZUN YASAMA YILI

Cumhuriyet tarihinin en uzun yasama dönemini gerçekleştiren TBMM'nin 7 Temmuz 2018 tarihinde başlayan 27. Yasama Dönemi, 14 Mayıs'ta sona erecek. Bu dönemde Meclis'te 171'i uluslararası sözleşme olmak üzere toplam 310 kanun teklifi kabul edildi.

MECLİS KAPANMADAN ÖNCE SON SEÇİM YAPILDI

Meclis tatili öncesinde TBMM Genel Kurulu'nda Kişisel Verileri Koruma Kurulu ve Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna üye seçimi gerçekleştirildi.

KVKK'da AK Parti'ye düşen üyelik için Cennet Alas Şekerbay ve RTÜK'te CHP düşen üyelik için Tuncay Keser seçildi.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR