ODTÜ'deki skandal başörtüsü iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, basında yer alan "ODTÜ'de 28 Şubat Rüzgarı. Sınav öncesi öğrencilerden başörtüsü takmamaları istendi" başlıklı haber üzerine olaya ilişkin resen soruşturma başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2023 21:20 GÜNCELLEME 08.04.2023 21:31 GÜNCEL
ODTÜ'deki skandal başörtüsü iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı!
ODTÜ'deki skandal başörtüsü iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) yapılacak olan çevrimiçi sınavlarda başörtü takılmayacak uyarısı yapan öğretim görevlileri hakkında resen soruşturma başlattı.

ODTÜ'DEKİ SKANDALA İLİŞKİN RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu haber içeriğine göre sınav öncesi öğrencilerden uzaktan eğitime geçilmesiyle ilgili olarak öğretim görevlisi tarafından, çevrim içi yapılacak olan sınavda "kulaklarınız ve yüzünüz sınav boyunca şapka veya başörtüsü ile örtülmeyecek" uyarısında bulunulması suretiyle başörtüsü takmamalarının istendiği belirtildi.

Başsavcılığın, Türk Ceza Kanunu'nun 122. maddesi gereğince ayrımcılık suçlamasıyla konu hakkında resen soruşturma başlattığı bilgisi verildi.

ÇEVRİM İÇİ SINAVDA BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERDEN BAŞLARINI KISMEN AÇMALARINI İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde uzaktan eğitim döneminde yapılacak online sınavlar öncesi skandal bir karara imza atıldı. 28 Şubat döneminde başörtülü öğrencilerin maruz kaldığı yaptırımlara benzer bir şekilde alınan karar gereği yapılacak online sınavlarda başörtülü öğrencilerden başlarını kısmen açmaları istendi.

'BAŞÖRTÜSÜ İLE ÖRTÜLMEYECEK'

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Serkan Sarıtaş sınav öncesi öğrencilere gönderdiği yönergede, “Kulaklarınız ve yüzünüz sınav boyunca şapka, herhangi başka bir şey veya başörtüsü ile örtülmeyecek şekilde görünür olması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 122 TÜMÜ
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    orda başı açık diye bir kelime yok yüz var yüzü görünmezse kim olduğu nasıl anlaşılacak yoksa tek bi sefer açıp baak benim mi diyecek kulak kapalı olursa kulaklık olup olmadığı nasıl anlaşılacak lütfen zırvalamayın ne saç ne baş hiçbir bahis yok paranoyak olduk
    Cevapla
  • Sivaslı Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    başörtüsüne uzanan eller tam kırılmamış, şapkayı bahane edip örtüye saldıran dangalaga saygı ve demokrasi dersi verilmeli , adının önündeki sıfatı ne olursa olsun...
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    okul hakikaten çok mu başarılı ki mezunları açıkta kalmıyor. ama nedense dünya sıralamasında ilk 5, 10 gibi sıralamalarda yok. bir zamanlar siyasal b.f. de de himayecilik vardı; burada da mı var böyle bir himayecilik? bilmiyorum da aklıma geldi böyle bir ihtimal.
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü kanunla güvence altına alınmalı ki bu tür hortlamaların önüne geçilsin.
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bacılarımızın başörtüsünden o pis ellerinizi çekin lütfen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR