Popülizmin ipine sarılan CHP'nin gerçek yüzünü belediyeler ifşa ediyor

Gazeteci Zafer Şahin Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Depremzedelere verilen konutlar bedava olacak" diye ortaya attığı ve İYİ Parti'nin yalanladığı ayağı yere basmayan vaadini uzun zamandır CHP'nin yönettiği İzmir'den örnek vererek analiz etti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2023 16:52 GÜNCELLEME 14.04.2023 16:52 GÜNCEL
Popülizmin ipine sarılan CHP'nin gerçek yüzünü belediyeler ifşa ediyor
Popülizmin ipine sarılan CHP'nin gerçek yüzünü belediyeler ifşa ediyor

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer seçilirsem, deprem bölgesinde yapacağımız konutları hak sahiplerine bedava vereceğim…” deyince tartışmanın fitili ateşlendi.

DEPREMLERİN MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR

Başkan Erdoğan 14 milyon vatandaşın yaşadığı 11 ilde çok ciddi yıkıma ve can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki şiddetli depremin maliyetinin 104 milyar doları bulacağını söylemişti.

Yeni konut ve iş yerleri 1 yıl içerisinde teslim ediliyorYeni konut ve iş yerleri 1 yıl içerisinde teslim ediliyor

Bakan Kurum'dan Kılıçdaroğlu'na 'Bedava konut' tepkisiBakan Kurum'dan Kılıçdaroğlu'na 'Bedava konut' tepkisi

650 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Erdoğan yapılacak deprem konutlarına ilişkin "1 yıl içinde 319 bin konut ve köy evi, toplamda 650 bin konutu yapacağız. Zemin etüdü başta olmak üzere hemen ihaleleri yapıp sözleşmeleri imzaladık, inşaat aşamasına geçtik. Bugüne kadar 40 bin 104 konutun ve 6232 köy evinin inşasına ilişkin ihale yaptık. Kahramanmaraş'ta 77 bin 57 afet konutu, 30 bin 310 köy evi inşa etmek için kolları sıvadık. Bu rakamlar halen süren tespit çalışmalarının sonuçlarına göre artabilecektir." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkılan her binayı yeniden yapacağız, 1 yılda teslim edeceğizCumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkılan her binayı yeniden yapacağız, 1 yılda teslim edeceğiz

MADEM BEDAVA KONUT VERECEKLERDİ İZMİR VE ANKARA'DA NEDEN UYGULAMADILAR?

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin'in köşesine "Popülizmi İzmirliye sor" başlığıyla taşıdığı analizin ilgili bölümü şu şekilde;

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a canlı yayında spiker soruyor: CHP lideri Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde vatandaşa bedava konut vereceklerini söylüyor. Ne diyorsunuz?

Bakan Kurum soruya bir soruyla karşılık veriyor ve popülizmin ipine sarılan muhalefetin gerçek yüzünü belediyeler üzerinden ifşa ediyor: İzmir’de deprem oldu. Neden CHP’li belediye bedava konut yapıp depremzedeye vermedi? İstanbul’da 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceklerdi. Neden yapmadılar? Ankara’da sosyal konut işinde neden hiçbir adım atmıyorlar? Ellerinden tutan mı var?

CHP'nin yalanı aynı dakika elinde patladı! İzmir'de deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyorCHP'nin yalanı aynı dakika elinde patladı! İzmir'de deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor

Mart 2023 itibarıyla 5 bin 61 konut ve 357 iş yerinden 2 bin 245 konut ve 297 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. 2 bin 357 konut ve 35 iş yerinin inşaatı tamamlandı, abonelik ve iskân işlemlerine devam ediliyor. 459 konut ve 25 iş yerinin inşaatı da sürüyor.

Devlet tüm bu işleri 2 yıl 4 ay içinde gerçekleştirdi. Peki, devasa bir bütçeye sahip Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? Onlar da boş durmadı elbette… 224 aileyi mülkiyeti kendisine ait Uzundere’deki TOKİ konutlarına yerleştirdi. Depremzedeler yeni konutları tamamlanana kadar başlarını sokacakları bir yuva buldukları için sevinçliydi. Ama bu sevinç uzun sürmedi.

İzmir Karabağlar'daki TOKİ projesinin hak sahipleri, belediye önünde eylem yaptıİzmir Karabağlar'daki TOKİ projesinin hak sahipleri, belediye önünde eylem yaptı

İYİ PARTİ BİLE CHP'YE İNANMADI

Bu arada CHP’nin ittifak ortağı İyi Parti’nin ekonomi kurmayı bedava konut vaadi için “Evlerin maliyetini uzun vadeye yayarak vatandaştan toplayacağız” dedi. Yani CHP liderine inanmadıklarını onlar da ilan etmiş oldu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Çoban 1 yıl önce Şikayet Et
    Demirel de iki anahtar verecekti bir zamanlar vaad üstüne vaad ediyordu hazırınıda alacaktı neredeyse bunlar ondan on gömlek daha beter sonucunu siz düşünün.
    Cevapla
  • Hamdi Kayabas 1 yıl önce Şikayet Et
    Neredeymis bu hic görünmeyen 300 Milyar Dolar.Nereden almis. Faizi kac; yoksa Türkiyeyi sat al parayimi demisler? Avrupada yasiyorum. Türklere vize kaldirilacak diye hicbir haberi ne TV "de nede Gazetelerde okuduk Kim KK"na bu sözü vermis? Hepsi Yalan, hesi bol keseden sallama.
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay bay kamel e anca gardrop cimuriyetcileri inanır, birde Gadir inanır
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    KAMAAAL OTUR OTURDUGUN YERDE SANA İNANAN YALAN SEVERLER VAR sen onlarla oyna bizim zamanımız degerli YENİ PROJE SEÇİMDEN SONRA BU MİLLETİ TEHDİT EDEN HAİNLER İÇİN OKYONUS YOLCULUGU VAR EKSOZDAN İNİŞ YAPACAKSINIZ
    Cevapla
  • Tehluke 1 yıl önce Şikayet Et
    300 milyar dolar temiz paranin bir kismi uyuşturucu dan bir kizmi kadin ticaretinden bir kismini mafyadan tertemiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR