Kobani olaylarında 2 ülke ifşa oldu! Türkiye ile ilgili korkunç plan ortaya çıktı...

Kobani olaylarıyla ilgili gizli tanık ABC123, yaptığı açıklamalarda korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Tanık, çözüm sürecinin bitmesini isteyen Fransa ve ABD'nin Türkiye'de bir iç savaş çıkarılması için her türlü desteği verdiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2023 08:11 GÜNCELLEME 19.04.2023 09:48 GÜNCEL
Kobani olaylarında 2 ülke ifşa oldu! Türkiye ile ilgili korkunç plan ortaya çıktı...
Kobani olaylarında 2 ülke ifşa oldu! Türkiye ile ilgili korkunç plan ortaya çıktı...

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın mütalaasında bir gizli tanığın çarpıcı ifadelerine yer verildi.

108 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısının dosyaya sunduğu 5 bin 268 sayfalık esas hakkında mütalaasında HDP'nin Kobani olaylarındaki rolü, dosyada toplanan deliller ve tanık beyanları ile anlatıldı.

KANDİL'DE GÖRÜŞÜLDÜ, SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A EMİR VE TALİMATLAR VERİLDİ

Söz konusu olayların bir plan dahilinde yapıldığı aktarılan mütalaada, bu planın Kandil'de görüşüldüğü, Kamuran Yüksek'e verilen görev ile HDP Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş'a iletilerek, emir ve talimatların verildiği ve son olarak da HDP MYK'sı tarafından okunmak üzere bir çağrının hazırlanarak kuryeler vasıtası ile HDP'ye iletildiği kaydedildi.

Mütalaada, söz konusu olayların PKK/ KCK'nın hiyerarşik yapısı içerisinde örgüt mensuplarının ortaklaşa bir araya gelerek birlikte aynı amacı taşıyarak gerçekleştirdikleri bir eylem olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

"SİZ YETERKİ SALDIRIN, NATO DA DAHİL OLUR"

Sabah'ın haberine göre, Mütalaada ifadesi yer alan gizli tanık 'ABC123', çözüm sürecinin bitmesini isteyen Fransa ve Amerika'nın Türkiye'de bir iç savaş çıkarılmasını istediğini ifade etti. Gizli tanık, "Özellikle Fransa ve Amerika çözüm sürecinin bitmesini istedi. Sürekli, 'Siz de yeter ki saldırın. Biz size gereken her türlü gücü veririz. Gerekirse Birleşmiş Milletler Barış Gücü, NATO olarak Türkiye'ye gireriz. Türkiye'de bir iç savaş çıkarın, NATO da dâhil olur, tampon bölge oluştururuz. Doğu ile batı arasında tampon bölge oluşturulur. Kürdistan diye tabir edilen bölge size kalır' diye örgüt içerisinde konuşulduğunu duydum" dedi.

KAYNAK : Sabah Gazetesi
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 216 TÜMÜ
  • Drachen 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Akıl var Mantık var ya Kobani neresi bu şehir Türkiye'de mi ?? Türkiye ile ilgili bir durum olsa anlarım ama öyle bir şey yok. Sen kalk Türkiyeyi yak yık ne için bir Suriye şehri için. Bu işte parmağı olanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı hatta yetmez iktidara gelirsek serbest bırakacağız diyenler ile birlikte cezalandırılıp gün yüzü gösterilmesin. Artık huzur gelsin.
    Cevapla
  • Önce Vatan. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu parti ile işbirliği yapanda destek verende işbirlikçidir vatan haini a.caktır, asıl suçlu destek verenlerdir ve cehape.
    Cevapla
  • Deli baş 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz yenimi ögrendiniz
    Cevapla
  • yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörün ipi ABD Fransa ve diğer Avrupa ülkelerin elinde dir yüce ALLAH hain ve zalimlere fırsat vermesin tuzaklarını başlarına yıksın İnşallah amin
    Cevapla
  • Sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fransayla ,osmanlidan beri gorulmemis hesabimiz var..er gec bu gorulmesi gerekecektir...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR