Keşan Kadıköy Barajı'nda kritik seviyede: Doluluk yüzde 6'ya düştü!

Edirne'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nda su seviyesi kuraklık nedeniyle kritik seviyelere geriledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2023 10:14 GÜNCELLEME 20.04.2023 13:40 GÜNCEL
Keşan Kadıköy Barajı'nda kritik seviyede: Doluluk yüzde 6'ya düştü!
Keşan Kadıköy Barajı'nda kritik seviyede: Doluluk yüzde 6'ya düştü!

Toplam kapasitesi 56 milyon metreküp olan Keşan Kadıköy Barajı'nda doluluk oranı kuraklık nedeniyle geçtiğimiz aylarda yüzde 10 seviyelerinde kadar azaldı ve belediye tarafından suyun tasarruflu kullanımı için bazı sınırlandırmalar getirildi.

Son günlerde etkili olan nisan yağmurları da barajdaki su seviyesine olumlu katkı yapmadı. Barajdaki doluluk oranı yüzde 6 olarak ölçüldü.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine Kadıköy Barajı'nda su seviyesinin kritik seviyeye düştüğünü, akan her damla suyun önemli olduğunu söyledi.

Son dönemdeki yağışların ekili tarım arazilerine fayda sağladığını belirten Helvacıoğlu, "Yağmurun baraja henüz bir katkısı olmadı. Su rezervlerimizde bir artış yok." dedi.

İlçenin içme ve kullanma suyunu sağlayan barajda kuraklığın ciddi etkilerinin hissedildiğini ifade eden Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"Doluluk oranımız çok aşağılara düştü. Kullanılabilir içme ve kullanma suyunun seviyesi 2 metre derinlikte. Maalesef böyle giderse Keşan'ı susuz günler bekliyor.

Herkesi ciddi anlamda tasarruf yapmaya davet ediyoruz. Suyun paradan kıymetli olacağı günlere doğru gidiyoruz. Biz belediye olarak bazı sınırlamalar getirdik ancak vatandaşlarımız da suyun kıymetini bilmeli ve ona göre hareket etmeli."

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • EmreG 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşan chp li değil
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    cehape belediyesi demek susuzluktur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR