İstanbul, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde sağanak ve doluya tutuldu

İstanbul'da akşam saatlerinde Avrupa Yakası'nın bazı kesimlerinde sağanak etkili oldu. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde yağan yoğun yağmur ve dolu kameralara yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2023 20:54 GÜNCELLEME 21.04.2023 21:05 GÜNCEL
İstanbul, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde sağanak ve doluya tutuldu
İstanbul, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde sağanak ve doluya tutuldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da bekleyen yağış etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü açık olan hava yerini sağanağa bıraktı.

İstanbul’un yüksek kesimlerinden olan Arnavutköy, Başakşehir ve Çatalca’da saat 15.30 sıralarında etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve yollar su altında kaldı. Kuzey Marmara Otoyolu’nda bazı araç sürücüleri araçlarını geçitlerin altında kontak kapatarak hareket etmedi. Yağış nedeniyle bazı otoyollarda beyaza büründü.

Şiddetli yağış bazı otoyolları beyaza bürürken, bazı caddeler ise su altında kaldı. Su altında kalan caddelerden geçemeyen araçlar kaldırımdan geçmek zorunda kaldı. Kuzey Marmara Otoyolu’nda bazı araç sürücüleri araçlarını geçitlerin altında kontak kapatarak hareket etmedi. Yaşananlar vatandaşların cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

ARNAVUTKÖY'DE DOLU YAĞIŞINDAN KAÇAN SÜRÜCÜLER AKARYAKIT İSTASYONUNA SIĞINDI

Yağıştan korunmak isteyen bazı vatandaşlar montu ile kendini korumaya çalışırken bazıları ise bina saçaklarına sığındı. Arnavutköy'de ise dolu yağışı etkili oldu. Doludan kaçan birçok sürücü akaryakıt istasyonlarına akın etti. Dolu yağışını eğlenceye çevirenlerde oldu.

"YOLA ÇIKMAK İMKÂNSIZ"

 Akaryakıt istasyonuna sığınan sürücülerden Uğur Şen, "Doluya tutulduk mecbur buraya sığınmak durumunda kaldık. Zor kurtardık diyebilirim. Bayağıda yağmur yağıyor yola çıkmak imkânsız diyebilirim" dedi. 

"BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUK"

Bayram tatili için yola çıkan ve doludan kaçan Taner İlhan, "Biz aslında tatil yoluna çıkmıştık bayram için. Bir anda dolu yağdı. Kendimizi zar zor akaryakıt istasyonuna attık. Çok kötü bir hava şartı var. Böyle bir şey beklemiyorduk" diye konuştu 

SİLİVRİ'DE DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Yağışın etkili olduğu ilçelerden biri de Silivri oldu. Dolu yağışının etkili olduğu Silivri'de yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar tente altlarına ve binaların saçaklarına sığındı.

KAYNAK : AA, İHA, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR