İmam Hatiplilere 'sapkın' demişti: Gülşen'in 3 yıla kadar hapsi isteniyor

İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen'in yargılandığı davada yarın karar çıkması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2023 09:24 GÜNCELLEME 02.05.2023 09:28 GÜNCEL
İmam Hatiplilere 'sapkın' demişti: Gülşen'in 3 yıla kadar hapsi isteniyor
İmam Hatiplilere 'sapkın' demişti: Gülşen'in 3 yıla kadar hapsi isteniyor

Şarkıcı Gülşen'in bir konserinde imam hatiplilere yönelik 'İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' şeklindeki sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi'nce yargılandığı davada, 3 Mayıs Çarşamba günü karar açıklanması bekleniyor.

KONSERDE İMAM HATİPLİLERE YÖNELİK ÇİRKİN İTHAMDA BULUNMUŞTU 

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'daki konserinde “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Gülşen'in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı ve soruşturma çerçevesinde Gülşen 25 Ağustos 2022'de önce tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, daha sonra karara yapılan itiraz dilekçesinin de kabul edilmesiyle tutukluluğunun 4. gününde ‘konutu terk etmeme' şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede ise Gülşen'in ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte yeni bir gelişme olmuştu ve Gülşen Çolakoğlu'nun, avukatının yeniden itirazı üzerine, 'konutu terk etmeme' şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verilmişti.

Mahkeme tarafından verilen kararda ayrıca, ev hapsi kaldırılan Gülşen'in 'yurt dışına çıkış yasağı' ile haftada 1 gün 'imza atma' şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmedilmişti. Daha sonra ilk celsede Gülşen'in imza atma şartı kaldırılmış, 26 Ekim 2022'de ise yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri kaldırılmıştı.

KAYNAK : İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • hiç 1 yıl önce Şikayet Et
    Oda kaçmıştı. Bulursanız ceza verirsiniz...
    Cevapla
  • TRAKYALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi vasfını söylemiştir ..
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Astsubayın Başbakan'a ağzına geleni söylediği bir ülkeden imamhatipliye laf söylediği için yargılanan bir sanatçının olduğu bir ülkeye geldik çok şükür bu durum bile Reise oy vermeye yeterde artar
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bakış aslında CHPnin dindarlara bakışıdır. Asıl bu zihniyetin yanında duran bizden olanlar sorunu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gereklidir .Yerinde bir karardır. İndirimi paraya cevrilmesi olmamali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR