Altun'dan Batı medyasının Erdoğan haberlerine tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun; The Economist, Le Point ve L'EXPRESS aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefe alan ve açıkça "Erdoğan gitmeli" demelerine tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2023 21:34 GÜNCELLEME 04.05.2023 21:46 GÜNCEL
Altun'dan Batı medyasının Erdoğan haberlerine tepki
Altun'dan Batı medyasının Erdoğan haberlerine tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun; The Economist, Le Point ve L'EXPRESS aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefe alan ve açıkça "Erdoğan gitmeli" demelerine tepki gösterdi.

The Economist'ten seçim çağrısı: Erdoğan gitmeli! Hükümetten peş peşe tepkilerThe Economist'ten seçim çağrısı: Erdoğan gitmeli! Hükümetten peş peşe tepkiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan The Economist'e tepkiCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan The Economist'e tepki

"14 Mayıs seçimleri öncesinde Batı medyasının patolojik hale gelen Türkiye karşıtlığı ve Erdoğan düşmanlığını esefle karşılıyor, milletimizin iradesini hedef alan yayınları şaşkınla izliyoruz" diyen yazan Altun, "Ülkemiz prangalardan kurtuldukça Batı merkezli saldırıların şiddetinin arttığını gözlemliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimizin çıkarlarını önceleyip, dayatılanı reddettikçe, tarafsızlık ilkesini hiçe sayarak algı operasyonlarına yöneliyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu tarz propagandaları yakından bildiklerini ve 14 Mayıs'ta milletin bunlara gerekli cevabı vereceğini kaydeden Altun, "Hatırlatmak isteriz. Safı ve tarafı Türkiye olan milletimiz nerede duracağını çok iyi biliyor. Kirli propaganda yürütenleri, asimetrik psikolojik harekât çabaları içinde olanları yakından tanıyor. Ve milletimiz, iradesini hedef alan manşetleri, kurgulanan oyunları, ilkelerimiz ve değerlerimizin rehberliğinde 14 Mayıs'ta bozmaya hazırlanıyor. Oyuncuları tanıyan, senaristleri unutmayan ve oyunların farkında olan aziz milletimizin dün olduğu gibi bugün de yarın da devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında duracağına canı gönülden inanıyoruz. Türkiye'nin yükselişini durdurmayı hayal edenler var ise onlara bu hayalden vaz geçmelerini tavsiye ediyoruz. Bu aziz millet Türkiye düşmanlarını sevindirmedi, sevindirmeyecek!" ifadelerini kullandı.

PEKİ DERGİLER NELER YAZDI?

Fransız Lexpress hazırladığı kapakta, "Erdoğan ve kaos riski" ifadelerine yer verirken, "Avrupa ile ilişkiler, Mülteciler ve Orta Doğu" başlıklarını inceledi. Derginin kapağına ayrıca, "Türkiye: Tüm tehlikelerin seçimi" başlığı yansırken, "Putin ile yaptığı anlaşma" ifadeleri kullanılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkileri ele alındı.

Fransız Le Point de hazırladığı kapağa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıdı. "Savaş tehditleri, yayılmacılık, Batı nefreti" başlığının yansıdığı kapakta "Erdoğan diğer Putin" ifadelerine yer verildi.

İngiliz The Economist hazırladığı kapakta "2023’ün en önemli seçimi" başlığını atarken, Türkiye'deki seçimlere yön vermek için "Erdoğan gitmeli" ve "Demokrasiyi koru" ifadelerine yer verdi. The Economist, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde Demirtaş ile ilgili durumun da hızla iyileşeceğini belirtti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Halil 27 1 yıl önce Şikayet Et
    Batinin salyalari akiyor. Hala girmek istiyormusunuz AB ye ???. Adamlar bizim iligimize dusman birakin artik ab yi falan
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düsmani
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR