CHP'den Romanları aşağılayan ırkçı afiş! AK Parti'den sert tepki

Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine giderken CHP tarafından organize edilen ve toplumu ötekileştiren bir afiş gündeme bomba gibi düştü. CHP'nin İzmir Menemen'de gerçekleştirdiği mitingdeki skandal afişte Roman vatandaşlar açık açık aşağılandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2023 03:46 GÜNCELLEME 05.05.2023 03:46 GÜNCEL
CHP'den Romanları aşağılayan ırkçı afiş! AK Parti'den sert tepki
CHP'den Romanları aşağılayan ırkçı afiş! AK Parti'den sert tepki

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala CHP'nin İzmir Menemen'de gerçekleştirdiği mitingde afiş üzerinden büyük bir skandala imza atıldı.

Büyük tepki toplayan afişte Roman vatandaşlar açık açık aşağılandı.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ: ROMAN ÇOCUĞUNU BİLE DOMUZ BURUNLU OLARAK RESMEDEN BU ZİHNİYET!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Cemal Bekle, duvara asılan dev Roman karikatürüne tepki göstererek, ''Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Romanları yok saydığınızı biliyoruz, fakat asil bir milleti böyle karikatürize etmeniz, Romanları tekrar rencide etmiştir. Roman çocuğunu bile domuz burunlu olarak resmeden bu zihniyet, Romanları nasıl gördüyse o şekilde karikatürize etmiştir.'' ifadelerine yer verdi.

"ROMANLAR 14 MAYIS'TA BU AFİŞİ UNUTMAYACAK"

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Tarım Mitingi'nde, Romanları karikatüre eden ve bir binaya asılı dev pankartla ilgili açıklamalarda bulunan Cemal Bekle ''Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Romanları yok saydığınızı biliyoruz, fakat asil bir milleti böyle karikatürize etmeniz, Romanları tekrar rencide etmiştir. Astığınız afiş Romanlar hakkındaki düşüncenizi tekrar ortaya koydu. 14 Mayıs'ta, Romanlar, bu afişi unutmayacak, sandıkta cevap verecektir." dedi.

ÇELİMSİZ, ESMER, KISA DARBUKACI VE DİLENCİ OLARAK RESMEDİLDİ

Bekle sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllarca, CHP zihniyetinin ayrımcılık yaparak 'esmer vatandaş' diyerek aşağılamaya çalıştığı Romanlar, 2023 yılında Romanları yok sayan Kemal Kılıçdaroğlu zihniyeti tarafından, yine ırkçı bir şekilde resmedilmiştir. Seçimlerde Romanlardan aday dahi göstermeyen Kemal Kılıçdaroğlu zihniyeti, şimdi de Romanları çelimsiz, zayıf, esmer, kısa, darbukacı ve dilenci olarak resmetmiştir. Roman çocuğunu bile domuz burunlu olarak resmeden bu zihniyet, Romanları nasıl gördüyse o şekilde karikatürize etmiştir. Romanları bu şekilde gören bir zihniyetin Roman vekil adayı göstermemesini şimdi daha iyi anlıyoruz. Romanlar size gereken cevabı 14 Mayıs'ta sandıkta verecektir."

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu partisinden istifa ettiCHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu partisinden istifa etti

CHP'NİN TEK ROMAN ADAYI İSTİFA ETMİŞTİ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP'nin milletvekili aday listelerinde hiçbir Roman vatandaşına yer verilmemesini gerekçe göstererek, CHP üyeliğinden kısa bir süre önce istifa etmişti.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • reşat sev 11 ay önce Şikayet Et
    GERİCİ ZİHNİYET İSTE bunlar. roman vatandaşlarımız da bu ülkede söz sahibidir onlarda evlatlarını askere yollayıp vatana hizmet ediyorlar
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ne romanı ne kürdü ne alevisi ne sünnisi tek dertleri ülkeyi ele geçirip eski günlerine çevirip parçalamak ne yardım ne destek hiç birşey beklemeyin abd yi ab yi beslicek kaynaklar lazım akıllı olun onlar geçici olan Türk halkına olur...
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 11 ay önce Şikayet Et
    İBB yede bakıyorum sunumları karikatürlerle ifade ediyorlar kendileride karikatür gibi tipler olduğundanmıdır nedir :)
    Cevapla
  • Ahram 11 ay önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti için onlar gibi düşünmeyen herkes Roman veya esmer vatandaş. Bu yeni bir şey değil. Yeni idrak edenler olabilir. Ancak bu hep böyleydi.
    Cevapla
  • baybars 11 ay önce Şikayet Et
    cehalet dolu bu kominist zihniyet kemal ROMANLAR SENDEN ÜSTÜN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR