Meteoroloji'den uyarı: Sağanak yağış 5 gün boyunca devam edecek

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağışın önümüzdeki beş gün boyunca yurdun orta ve doğu kesimlerinde devam etmesi bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2023 07:59 GÜNCELLEME 05.05.2023 07:59 GÜNCEL
Meteoroloji'den uyarı: Sağanak yağış 5 gün boyunca devam edecek
Meteoroloji'den uyarı: Sağanak yağış 5 gün boyunca devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç ve Batı Akdeniz ile Zonguldak, Düzce, Bolu, Eskişehir ve Konya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege ve Göller Yöresi ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, güneydoğu kesimlerinde güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İç Ege ve Göller Yöresi ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, önümüzdeki 5 gün yurdun orta ve doğu kesiminde sağanak yağış devam edecek.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Deli dumrul 11 ay önce Şikayet Et
    cumartesi fırtına yağmur chpkk mitingi güm. pazar akparti mitingi cort....
    Cevapla
  • Alucralı 11 ay önce Şikayet Et
    Pazar inşallah Reisin Mitingindeyiz. Hava inşallah güzel olur. Hoş güzel olmasa da fark etmez ölüm dışında Allah'ın izni ile o mitingdeyiz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR