10 Mayıs Engelliler Haftasında memurlar izinli mi? Engelli memurlar kaç gün izinli?

Engelliler haftasına girmemizle beraber memurlar izinli mi sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Her yıl 10-16 Mayıs tarihinde gerçekleşen Engelliler Haftası kapsamında engelli memurların idari izinli sayılıp sayılmadığı merak konusu…

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2023 12:31 GÜNCELLEME 10.05.2023 12:31 GÜNCEL
10 Mayıs Engelliler Haftasında memurlar izinli mi? Engelli memurlar kaç gün izinli?
10 Mayıs Engelliler Haftasında memurlar izinli mi? Engelli memurlar kaç gün izinli?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gündeme gelen 10-16 Mayıs tarihleri arası engelli memurlar, haftanın hangi günleri izinli sayılacak ve idari izin kullanabilecek mi? Vatandaşın gündeminde yer alan Engelli haftasına ilişkin, engelli memurlar kapsamındaki genelge dikkate alınacak.

ENGELLİLER HAFTASI İDARİ İZİN VAR MI?

10-16 Mayıs 2023 Engelliler Haftasının ilk günü Çarşamba’ya denk geliyor. Ancak kamuda çalışan engellilere yönelik herhangi bir güncel idari izin kararı açıklanmasa da genelge baz alınacak.

10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılır. (Başbakanlık Genelgesi 2002/58)

Devlet Memurları Kanunu Madde 100: Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

Görme engelliler, az görenler, gece körlüğü olanlar ve yürüme engelliler kış saati uygulanan, mesai saatleri bitiminin akşam karanlığına denk geldiği sürece mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin düzenlenmesini talep edebilirler.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Kamudakilerde azda olsa haklar var.Ya biz özeldekiler napalım,biz insan değilmiyiz? Ne hafta sonu ne bayram-seyran .......adalet herkese eşit olsun,memur-işçi-çiftci ......
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Aile bakanlığı engellilerle ilgili ayri bir birim oluşturup.Engelli ailelerin ihtiyacı olup olmadığını bizzat evlerinde ziyaret ederek yalnız olmadıklarını devletin elinin her daim üzerlerinde olduğunu hissettirmeliler.
    Cevapla
  • Metin koç 11 ay önce Şikayet Et
    Adı üstünde Engelli ama devletimizin iyi niyetle çıkardığı kanunları gel görki kurumlar işine geldiği gibi uyguluyor. Engelliler sahipsiz Aileleri ile kaderine mahkum olmuşlar ALLAH CC herbirine yardım etsin inşaallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR