Hollandalı siyasetçiden çarpıcı sözler: Batı Erdoğan'ı engellemek için her şeyi yapar

Hollandalı siyasetçi Arnoud van Doorn, Başkan Erdoğan'ın niye engellenmeye çalışıldığını anlattı. "Batı, Türkiye'nin hiçbir zaman güçlü olmasını istemez" ifadelerini kullanan Doorn, "Erdoğan'ı engellemek için her şeyi yapar" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2023 21:28 GÜNCELLEME 10.05.2023 21:49 GÜNCEL
Hollandalı siyasetçiden çarpıcı sözler: Batı Erdoğan'ı engellemek için her şeyi yapar
Hollandalı siyasetçiden çarpıcı sözler: Batı Erdoğan'ı engellemek için her şeyi yapar

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçime artık sayılı günler kaldı. Başta Batı basını olmak üzere tarihe geçecek seçimleri yönlendirmeye yönelik kara propaganda haberleriyle canhıraş bir tutum sergiliyorlar. Son olarak İngiltere merkezli 'The Economist' dergisi Başkan Erdoğan'ı algı operasyonlarıyla hedef alan bir kapak yaptı. 

Peki Batı ülkeleri neden Başkan Erdoğan'ın seçimleri kazanmasını istemiyor? Hollandalı Müslüman siyasetçi Arnoud van Doorn, A Haber'de uluslararası basında süregelen sahte bilgi servisleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"ERDOĞAN'IN KAZANMAMASI İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

"Önümüzdeki 5 yıl Türkiye'nin bağımsızlığını gerçek anlamda kazandığı yükseliş yılları olarak tarihe geçecek. Bunu dünya biliyor ve Erdoğan'ın kazanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar." diyen Doorn sözlerini şöyle sürdürdü:

"ERDOĞAN'A VE TÜRKİYE'YE KARŞI BİR NEFRETLERİ VAR"

"Batı ülkelerinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye'ye ve Türklere karşı bir nefreti var. Erdoğan sayesinde Türkiye gerçek bir ülke olmaya başladı. Bunu unutmayın. Bulunduğu bölgede güçlü bir konuma geldi ve kendi kimliğine büründü. Ben Hollandalıyım. Ama imkanım olsa ve Türkiye vatandaşı olsaydım oyumu Recep Tayyip Erdoğan'a verirdim.

Batı Türkiye'nin hiçbir zaman güçlü olmasını istemez. Türkiye'yi kendi isteklerini ve kendi çıkarlarını yerine getiren bir ülke konumunda görmek isterler.

"BU ONLARI ÇOK RAHATSIZ EDİYOR"

Erdoğan son 21 yılda ülkesinde ciddi bir istikrara imza attı. 21 yıllık siyasetinde Başkan Erdoğan'ın dünya barışına, dünya siyasetine katkısı göz ardı edilemez. Önümüzdeki 5 yıl Türkiye'nin bağımsızlığını kazandığı yükseliş yılları olarak tarihe geçecek. Bunu dünya biliyor ve Erdoğan'ın kazanmaması için elinden geleni yapıyorlar. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik baskı bunun bir neticesidir.

Kesin istedikleri bir şey var Türkiye'nin güçlü olmaması. Güçlü olmasında ne olursa olsun. İç huzursuzluk mu, parçalanma mı? Ne sayarsanız sayın. Artık karşılarında Erdoğan gibi bir lider var ve tüm dünyaya 'dünya 5'ten büyüktür' diyor. Bu onları çok rahatsız ediyor."

KILIÇDAROĞLU'NUN AVRUPA'YA VİZESİZ SEYAHAT VAADİ

Kılıçdaroğlu'nun Avrupa'ya vizesiz seyahat vaadini de değerlendiren Doorn, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bahsini ettiğimiz Avrupa medeniyeti, adaletin ve özgürlüğün medeniyeti olarak, Asya'ya, Afrika'ya Arap Yarımadası'na pazarlanıyor. Sonra insanlar Batı medeniyetinin kölesi olmak için vize kuyruklarında bekletiliyor. Türkiye'ye vizeler konusunda sistematik bir baskı söz konusu. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının vizeler konusundaki rahat ve net ifadeleri aslında içinde olduğu pazarlığı bize resmediyor.

Buradan Türkiye'deki insanlara sesleniyorum. Size anlatılan Avrupa'ya köle olacağınıza ülkenize sahip çıkın."

KAYNAK: SABAH

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 118 TÜMÜ
  • pusula 11 ay önce Şikayet Et
    birde şunu anlat, küçücük hollanda dünyaya tarım ürünü ihraç ederken koca tarım ülkesi Türkiye samanı bile ithal ediyor o nasıl olacak?
    Cevapla
  • MACKALI 61 11 ay önce Şikayet Et
    i$te nihayet Tüm avrupadan gercegi gören biri cikti..Tebrikler ama söylediklerinizi biliyoruz sizden duymakda güzel oldu.!
    Cevapla
  • selim karakurt 11 ay önce Şikayet Et
    aslında türkiye de her şey güzel sorun kontrol makinazması çalişmıyor ..........
    Cevapla
  • TÜRK 11 ay önce Şikayet Et
    Batı en büyük teröristtir.
    Cevapla
  • Ayân 11 ay önce Şikayet Et
    Muhalefet seçmenine duyurulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR