Tuba Karakoç öldürüldü! MİT YPG'nin kalesinde devreye girdi

MİT, Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonda PKK/YPG’nin sözde Aynularab (Kobani) mali sorumlusu Tuba Karakoç'u etkisiz hale getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2023 09:32 GÜNCELLEME 22.05.2023 16:06 GÜNCEL
Tuba Karakoç öldürüldü! MİT YPG'nin kalesinde devreye girdi
Tuba Karakoç öldürüldü! MİT YPG'nin kalesinde devreye girdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Aynularab (Kobani) mali sorumlusu "Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin" kod adlı Tuba Karakoç'u, Suriye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2013'te terör örgütü PKK'ya katılan Karakoç, Türkiye, Irak ve Suriye'de birçok alanda faaliyet gösterdi.

Türkiye'de eylem yapma arayışında olduğu belirlenen ve birçok terör faaliyetinde yer aldığı tespit edilen Karakoç'un, Suriye'de sözde mali sorumlu olması dolayısıyla örgüte finansal destek sağlamak üzere Irak'a gidip geldiği öğrenildi.

Bunun üzerine takibe alınan Karakoç, MİT'in Suriye'nin Sırrin/Ayn İsa bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 287 TÜMÜ
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Elinize sağlık
    Cevapla
  • b@k git.... 11 ay önce Şikayet Et
    ellerinize sağlık...... elleriniz dert görmesin... Allah devletimize zeval vermesin...
    Cevapla
  • Çatli 11 ay önce Şikayet Et
    Buldun gördün gebert
    Cevapla
  • tepki 11 ay önce Şikayet Et
    bundan onra nerde olur ise direk vurur ayni ey magara pkk yakalamak yerine direk havaya ucur teslim alalim der iken uc bes asker gidiyor
    Cevapla
  • Mahmut 11 ay önce Şikayet Et
    Anadolun un dağlarında kalleşce kurulan pusularda düşen yiğitlerin,gece yarısı basılan ve yakılan köylerde katledilen çoluk, çoçuk, yaşlı, kadınların,orada görev yaparken çoçuklarının gözleri gününde katledilen memur öğretmen, iki yaşındaki bebeğin yüzüne çok yakından silahla atış yapan alçak katillere yataklarında ölüm haram olsun, haram olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR