"Ankara Jitem" davasında tüm sanıklar beraat etti

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin bozma ilamı sonrası, 1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili 17 sanığın yeniden yargılandığı "Ankara Jitem" davasında tüm sanıklar için beraat kararı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2023 23:38 GÜNCELLEME 26.05.2023 23:45 GÜNCEL
"Ankara Jitem" davasında tüm sanıklar beraat etti
"Ankara Jitem" davasında tüm sanıklar beraat etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bulunan 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, 16 Nisan 2014'te görüldü. 13 Aralık 2019'da verilen kararda, yargılama sırasında ölen sanık Ahmet Demirel ve Ziya Bandırmalıoğlu hakkındaki dava düşürüldü. Kendisine ulaşılamayan sanık 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın dosyası ise ayrıldı. Mehmet Ağar'ın da aralarında bulunduğu sanıkların beraatına karar verilip; dosya kanun yolu incelemesi için Ankara BAM'a gönderildi. İncelemeyi tamamlayan BAM, 5 Nisan 2021'de beraat kararlarını bozarak yeniden yargılamanın yapılması için dosyayı, Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

TÜM SANIKLARA BERAAT

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. Müşteki avukatları, sanıkların cezalandırılmalarını ve hükümle birlikte tutuklanmalarını talep etti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin suçlu olduklarına dair dava dosyasında somut bir delilin bulunmadığını belirtti. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Buna göre yargılama aşamasında ölen sanık Ziya Bandırmalıoğlu'nun dosyasının düşürülmesine hükmedilirken, sanıklar Mehmet Ağar, İbrahim Şahin, Mehmet Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Enver Ulu, Yusuf Yüksel, Lokman Külünk, Abbas Semih Sueri, Nurettin Güven ve Muhsin Korman'ın beraatine karar verildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • adem38 11 ay önce Şikayet Et
    Milletin numarasını bu adam nereden aldı? Kişisel verileri koruma kanununa göre bu büyük bir suçtur. Herkes bu olaydan dolayı tazminat davası açma hakkına sahiptir. Numarayı verende, alıp kullanan da suçludur.
    Cevapla
  • Kendine Bak 11 ay önce Şikayet Et
    14 yaşındaki kız cocugunu 65 yaşındaki ihtiyara adı başlık parası diye satanlar. Cocugunu korumazken para için neler yapar birazda igneyi kendimize batiralimmı Devlete katil, hak adalet dagıtmıyor diyen ya vatan hainidir yada ajan.
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Konu vatansa gerisi teferruat asıl şimdi devlete karşı gelenleri kanunen ulusta asacan
    Cevapla
  • isim 11 ay önce Şikayet Et
    Fetö katletti simdi darmadagin oldu. Pkk kac masumu katletti sayisi belli degil onlarinda inlerine girildi ülkeden cikarildi.
    Cevapla
  • Misafir12 11 ay önce Şikayet Et
    Senin mahkemen teröristleri besleyip bizden iyi yaşatıyor. Onca masumun, onca askerimin, onca kürt kardeşimin kanı var ellerinde. Dişe diş, kana kan. Tüm vatan sevenlere selam olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR