CHP ve İYİ Parti'den büyük kaçış! Sistem kilitlendi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinden bir kez daha hüsranla ayrılması üzerine muhalif seçmende CHP ve İYİ Parti'den kaçış başladı. Siyasi parti üyeliğini sonlandırmak için e-devlet'e hücum eden muhalifler sistemi kilitledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2023 11:32 GÜNCELLEME 30.05.2023 11:39 GÜNCEL
CHP ve İYİ Parti'den büyük kaçış! Sistem kilitlendi
CHP ve İYİ Parti'den büyük kaçış! Sistem kilitlendi
  •    Haber7

Türkiye'nin merakla beklediği seçim sonuçları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs'ta yapılan 2. tur seçimlerinde yüzde 52.1 oy alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Seçim sonrası muhalefette beklenen hesaplaşma ve değişim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında bir kez daha seçimleri kazanamayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Buradayım' açıklamasıyla yine üstünü örtülmeye çalışıldı. Yıllardır çok sayıda partiyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında zafer kazanma arzusunda bulunan ve bu amacına ulaşamayan Kılıçdaroğlu muhalif seçmenden büyük tepki topladı.

CHP VE İYİ PARTİ'DEN KAÇIŞ

Kılıçdaroğlu'nun 'buradayım' diyerek istifaları reddeden açıklaması sonrası muhalefet seçmeni adeta ayaklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e tepki gösteren CHP ve İYİ Partililer parti üyeliklerini sonlandırmak için e-devlet'e akın etti. CHP ve İYİ Partililerin bu yoğun üyelik iptali hamlesi e-devlet sistemini kilitledi. Siyasi parti üyeliğini sonlandırmak isteyen vatandaşlar "Siyasi Parti Üyeliği İptal Başvurusu" hizmetinde yoğun talep nedeniyle problem yaşamaya başladı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 154 TÜMÜ
  • 7777 10 ay önce Şikayet Et
    Cahilliğin zirve yaptığı bir ülke nasıl düzelecek islamın sahibi allahtır kim yok edebilir, hem kim bu ülkede dindar olsalar haram yemezler iftira atmazlar yalan söylemezler, allah bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • Salih 10 ay önce Şikayet Et
    CHP bunlara söz vermişti din İslamı yok edecez Müslümanlığı dahıtacaz diye planları tutmadı başka örgütü kaçıyorlar Allah Erdoğan reisimizi bunlardan korusun
    Cevapla
  • Hickimse 10 ay önce Şikayet Et
    Yahu kardeşim bu dediğine kendin inaniyormusun yüce İslam dini bı kaç Parti'nin bir araya gelmesiyle dağılacak bir seymi arkadasim mesele din değil artık mesele yoksulluk be kardeşim ben ne sağcı nede solcuyum ama bu düzen artık degismeliydi çok mide bulandırıyor artık ..
    Cevapla
  • Asena 10 ay önce Şikayet Et
    CHP söz mü verdi İslam'ı yok edicez diye nerden duydun
    Cevapla
  • Bilgin. 10 ay önce Şikayet Et
    Cahillik diz boyu İslami kim yok edebilir ?
    Cevapla
  • Erdi 10 ay önce Şikayet Et
    Sen önce yazı yazmayı öğren primat yorumu sonra yaparsın
    Cevapla
  • Yusuf 10 ay önce Şikayet Et
    Hepsi Hizbullah'a kaçıyor.
    Cevapla
  • Mine 10 ay önce Şikayet Et
    Barzani ike el ele kol kola resimleri gördük.. Pkk kimin içinden geçmiş biliyoruz.
    Cevapla
  • Sosi 10 ay önce Şikayet Et
    Reis ülke için kendi risk alarak kardeş kanı dökülmesin diye açılım sürecini samimi ve gerçek bir niyetle başlattı. Lâkin yayılan barış elini havada bırakan pkk oldu. Sonunda Devletin başı olan Reis barışı reddeden o eli kırdı. Mesele bukadar net. Siz ise halâ öküz altında buzağı arıyorsunuz.
    Cevapla
  • Mine 10 ay önce Şikayet Et
    Çalmadan, karalamadan, engeller koymadan, her türlü provaksyona ve en önemlisi sırf oy potansiyeli için oy kullanma hakkı verilen insanlara rağmen 2 milyon oy farkı ile çıktığımız bu yolun yolcusu olmaktan gurur duyuyorum.Namusumuz ve şerefimiz üzerine ettiğimiz yemini yerine getirdik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR